Slumpad post: Åttonde sommarlovsveckan
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Koll på juli

| 2021-08-01 kl 09:01 (2021-08-01, 9:01 GMT +1) |

Sommarmånad och jag har varit ledig en hel del. Känns som en lång månad ändå.

  • Att ha koll är skönt och nu under juli har det knappt funnits något att ha koll på 🙂
  • Hunnit vila mycket men framför allt fått en hel del fixat här hemma, sånt som legat länge och surat. Skönt!
   • Bloggat hur mycket som helst nu! Älskar det. Får ständigt idéer kring vad jag kan fundera över och sen blogga om. Reflektion på bra nivå!
   • Kollat på en del film med familjen. En del koll på OS nu på slutet! Älskar att få titta på massa olika typer av sport som man sällan tittar på i vanliga fall. Basket 3×3 var tex helt ny för oss.
   • Lyssnat på väldigt lite musik, ett par sommarprat men mest har jag haft det tyst.
   • Fotar gör jag dagligen, massor. En hel del på saker vi fixat med hemma men mest tror jag på badtillfällen.
   • Pysslat jag nog inte gjort. Fokuserat på att få bättre ordning så det blir enklare att pyssla.
   • Kunskap har jag fått mestadels genom saker jag gjort (tex fixat med altanen). Blir i såna lägen alltid inspirerad att läsa mer.
   • Läste gjorde jag första halvan men sen har jag inte orkat. Efter kvällsbad och kvällsfika och ibland läsning för Simon så finns det inte någon ork/lust att läsa själv.
  • Hälsan har har mest varit bättre skulle jag säga förutom höften som började muttra på slutet av månaden men osteopaten hade en snabb tid! Dos 2 mot covid-19 så det känns bra. Hälarna är riktigt bra och det är inte alltid det känns. Armen aningens sämre eftersom vi inte gör några övningar. Tog tag i att kolla synen och behöver fundera rejält på glasögon inser jag. Vageln kör jag salva mot men det går sådär framåt tycker jag.
   • Jag går med Raffe en eller två rundor på per dag, och har dragit upp stegsnittet till över 10 000 i juli. Pga Johns handled och sen semester så har vi inte gjort morgonyoga och det märks, men snart börjar vi igen. Vi har även i mer än två veckor badat varje dag. Rörelse får jag således.
   • Vilan har gått finemang. Slöat massor. Sovit riktigt bra.
   • Kost går både upp och ner. Småäter mycket mer nu. Särskilt torkad frukt och en del godis. Får fundera på hur jag ska fokusera kring det där. Äter samtidigt mycket grönt, rätt lite kött och så.

Familj & vänner

Mycket skärm blir det. Men en del kvällsfikor ute på baksidan eller inne med mahjong eller kortspel.

 • Vänner har tyvärr inte haft så mycket med mer än en heldag med Lotta i stan! Efter att vi körde vårt månatliga samtal och insåg att vi ju kunde ses.
 • Vi har kollat på ett gäng filmer tillsammans. Härligt!
 • Faktiskt spelat lite kort vid kvällisen. Plus en hel del mahjong nu och då under dagarna.
 • Sovit i vardagsrummet många nätter på grund av värmen. Även John och Joel några tillfällen.
 • Jag och Simon högläser oftast på kvällen.
 • Jag och barnen har badat nästan varje kväll (en dag badade vi på dagen istället) sen 14 juli. Underbart!
 • Joel har hjälpt till massor att fixa hemma.

Jobb, nätverk & kompetens

Legat rätt lågt här på grund av semester.

 • Fuskjobbat lite, och hela juli var faktiskt inte semester så även jobbat vanligt. Fuskjobb innebär att jag gör lite jobb en semesterdag, men jag har full koll på tiden och växlar den mot ledig tid.
 • En av sakerna jag jobbat med är rekrytering och det verkar som att det kan bli lite fd kollegor som kommer in och som jag får förmånen att jobba med igen!

Miljö och framtid

 • Spanar runt på Hemnet, men även på lite specifika områden för att förstå vad som är viktigt.
 • Varit cirkulent kring att faktiskt ta hand om saker vi har. Hitta saker och använda dem. Uteplatsen är ju ett sånt exempel där vi faktiskt inte lägger ny trall utan tar hand om den vi har. Samma sak med utemöblerna. Gillar det sättet att tänka mycket mer. Dessutom slipper man ju åka och handla saker då. Och slipper åka och slänga saker. Win-win.
Fokus 2021: januari, februari, mars, april, maj, juni
Tidigare år


Kommentera