Slumpad post: Veckans matlista
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Koll på januari

| 2021-02-01 kl 07:16 (2021-02-01, 7:16 GMT +2) | 0

Så tog januari slut. I dagarna är det ett år vi haft corona nära oss och jag förstår inte riktigt hur tiden kan ha försvunnit så snabbt. Hur avlägset det kändes när man pratade om Kina. Hur ovisst det kändes när första smittade hittades i Sverige och hur overkligt det sen utvecklade sig.

Jag

Har ett flertal gånger haft mantrat ”var nu nyfiken” när jag spontant velat svara annorlunda. Varit bra!

 • Koll har jag, och försöker nu även stötta Simon i att ha koll på högt och lågt kring skolan. Inte lika enkelt.
 • Skoj har jag haft en hel del känns det som.
  • Bloggade en hel del under julledigheten och försöker på helgerna. På veckorna pallar jag inte skärm på kvällarna.
  • Sett någon serie själv har jag inte. Inte så sugen på skärm när jag jobbat.
  • Lyssnat på någon enstaka podd
  • Läst har jag gjort, både lite faktaböcker, högt för barnen och romaner. Fem böcker i januari, plus en fakta och en tre högläsning. Inte illa!
  • Fotat har jag gjort, särskilt när snön kom!
  • Pyssel har jag inte riktigt fått till tror jag.
  • Läser en del om utmaningar i skolan just nu (på förekommen anledning) och får en del insikter
 • Hälsan är klart bättre känns det som
  • Rört på mig en hel del. Åkt skidor några gånger. Jag och John har i två veckor gjort yoga på mornarna vid 5.35. Otroligt bra början på dagen! Sen är jag med i en boot camp med Moveoo under 6 veckor så sista veckan i januari har jag kört tre pass.
  • Vila är viktigt så jag har inte så mycket krav på mig utöver basfunktionerna. Sömnen varit lite dålig (Simon har svårt att somna och kommer ofta in till oss och det blir trångt, men jag går ibland till hans säng). Tillåter mig slöa, och går och lägger mig tidigt.
  • Ätit bra mycket bättre än på länge. Undviker oftast att äta efter middagen, ätit en hel del frukt som mellis och inte ätit någon köpt fika eller godis för den delen. Har inte saknat det alls.

Familj & vänner

Vi umgås mycket i familjen även om vi även sitter uppdelade vid olika skärmar rätt ofta.

 • Vi har sovit i vardagsrummet mer än vanligt. Oftast även fre-lör och inte bara lör-sön. John har dessutom hakat på ett par gånger.
 • Läst högt för Joel och Simon – tre böcker!
 • Vi såg fyra avsnitt (de som fanns) av WandaVision tillsammans
 • Jag och John har börjat ny vana med att gå upp 5.30 och köra en kvart rörelse (typ yoga)
 • Försökt göra en utflykt varje helg
 • Sett några filmer under månaden – oftast på lördagar.
 • Jag och John turas om att hjälpa Simon med skolan.
 • Jag och John hjälps oftast åt att laga maten.

Fick till en hundrunda med mina vänner Anna och Anna och deras hundar. Härligt!

Raffe får mycket tid med oss och är extremt sällan på dagis eftersom vi i princip alltid är hemma. Men det mesta går i samma spår. Ullkammar, och borsta tänder ibland, men klor är jag dålig på. Leker massor och ibland får vi med något barn till gräsmattan (snömattan just nu).

Jobb, nätverk & kompetens

Dagarna är otroligt maxade på ett helt annat sätt numera. Eftersom alla kan (verkar så iaf) jobba till 5 så blir det så. Njuter ju dessutom av att ta rätt lugna mornar så det borde nog vara 5 som gäller.

 • Jobbdagarna är fyllda med möten i kalendern men det är ju oxå enda sättet att samarbeta nu när vi alla sitter i våra hem.
 • Gått två kurser med min favoritutbildare Anna. Båda har varit väldigt givande.
 • Haft första mötet med den jag är mentor åt. Blev väldigt lyckat och jag kunde bidra en hel del kändes det som. Mycket genom att vara just nyfiken.
 • Lär mig nya saker om högt och lågt hela tiden.
 • Kört en morgonkaffe och det var som vanligt givande.

Miljö och framtid

 • Har läst en bok om att äga skog vilket är med framtiden i sikte. Inte ett måste men det kanske blir enklare att hitta något då.
 • Vi spanar på olika hus på hemnet (båda har bevakningar och vi har en chattgrupp i familjen och delar med oss av bra tips) för att få en känsla för vad vi gillar och inte.
Fokus 2021
Tidigare år


Kommentera