Slumpad post: Stå i liten låda
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Andersson, Royne: Grundbok för skogsbrukare

| 2021-01-17 kl 19:38 (2021-01-17, 19:38 GMT +1) | 0

Fakta om skog och skogsbruk. Vi funderar ju ibland på vad som händer när barnen flyttar hemifrån. Vi har haft lite bevakningar på Hemnet för att se vad som dyker upp, och var. Lära sig lite om hur det kan se ut och kosta. En sak jag insett är att det verkar dyka upp en del skogsfastigheter, och de verkar inte (åtminstone inte i utropspris) vara så dyra. Nästan så att jag misstänker att de flesta drar sig för att äga skog.

Så eftersom jag på fokus 2021 har tänkt fundera på det där med hur vi kan göra det på bästa sätt (nästa boende alltså) så insåg jag att detta vore något att gräva i. Surfade runt lite (fick lite youtube-klipp från Joel) och hittade Skogsstyrelsen och såg att de hade denna bok. Beställde genast.

Idag har jag ägnat en timme eller så åt att bläddra och läsa i den. Superpepp! Verkar ascoolt att ha egen skog. Fast även en del jobb.

Otroligt inspirerande och täckande bok. Om allt från inlandsisens påverkan på marken, temperaturmedel, vilka träd som finns i Sverige och vad man kan ta dem till. Plus massa annat.

Lär helt klart återvända till den.2 kommentarer to “Andersson, Royne: Grundbok för skogsbrukare”

  1. Sandra skriver:

    Ja äger skog i Dalsland, pappa sköter ju den ännu som tur är för jag har ingen aning om vad man ska göra mer än se över den vid jämna mellanrum så inte träd fallit o blivit liggande för då kan de komma barkborrar el nått🤪 o när man skövlar måste man lämna typ avsågade träd som fåglar o annat kan bo i, hm de lät ju jättekonstigt nu när ja tänker efter, … de kanske inte alls är så ja har dålig koll på det där🤣🤣🤣
    Du får lära ut…ha lite skogslektioner

Kommentera