Slumpad post: Från 40 till max 50
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Brickvävningskurs lektion #1

| 2020-09-13 kl 16:38 (2020-09-13, 16:38 GMT +1) |

Har spanat på kurserna tidigare men inte fått tummen ur. Nu kände jag att jag verkligen vill komma igång med mer pysslande för jag mår så mycket bättre av det. Så anmälde mig till första bästa på Spångmurs. Hade nog egentligen tänkt bandväv inser jag efteråt men detta blir fint. Jag köpte även ett testpaket för det rekommenderades att man åtminstone testat lite. Och så testade jag en gång. Sen har jag inte riktigt prioriterat det eftersom det kom en annan kurs emellan.

Så i tisdags kom första veckans uppgift. Att varpa.

Det var 25 år sen senast och då hade vi en stor vävlokal med rätt verktyg till allt, plus att man sällan gjorde det själv för vi delade i princip alltid varp med varandra. Nåja. Kursen innehåller filmer och skrivet material, plus en facebookgrupp där man kan ställa frågor. Suveränt!

Så jag läste på. Fattade inte så mycket. Kollade på film. Fattade mer. Läste på. Fattade ännu mer.

Så idag fixade jag varpen i köket på våra köksstolar. Gick över förväntan. Redo för vecka 2!

Gissar att jag har på gränsen för tjockt garn men jag tog vad som fanns (typ) i garnlådan på vinden. Tänker att detta är för att lära mig och det lär jag ju göra!Kommentera