Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Halvtid 2020

| 2020-07-07 kl 21:22 (2020-07-07, 21:22 GMT +1) |

Det är nyttigt med lite reflektioner vid halvtid (och såklart även varje månad). Det här är kanske det konstigaste halvår någonsin? Många tankar och funderingar har gått igenom huvudet.

Jag

 • Vänner har det varit lite tunt med, eller kanske inte. En hel del online. Åkte på begravning i Ed (sov hos Jenny, och åt picknick med Sara).
 • Raffe har kastrerats (varit kemiskt tidigare) och har nog även växt till sig för han är lite lugnare (och mysigare). Vi har lärt oss lite mer vad som triggar honom och vi jobbar lite lätt på det.
 • Hälsa är en viktigt del och där har det väl gått sådär
  • Sömnen har varit ok. Vaknat tidigt i perioder, men ofta då passat på att läsa istället.
  • Dagsljus har jag fått massor av eftersom jag jobbat hemifrån mer än halva våren och gått många rundor med Raffe.
  • Andningen och tempot är ju lugnare hemma. Det är ofta tunnelbana och liknande som drar upp tempo och andning.
  • Kosten har väl förbättringspotential. Äter lite för mycket godis och sötsaker (inte supermycket men iaf).
  • Rörelse är lite tudelat för jag går mycket men jag gör inte så mycket annat. Hade ett bra initiativ med 10 minuter om dagen i maj. Första två månaderna var vi på en del pass på boxen, jag och barnen. Nu har vi simmat en del senaste månaden. Jag behöver dock bli bättre på rörlighetsövningar hemma.
  • Har gått hos Cia och naprapat. Även hittat en podiater och det går åt rätt håll med mina hälar, min höft/rygg och axel/nacke.
  • Mentalt är en viktigt del i att må bra
   • Tänka klokt har jag jobbat på under flera år och tycker att det blir enklare och enklare. Lyfta andra, vara snäll etc. Framför allt på jobbet är jag väldigt medveten om det i många lägen. Säkerligen inte alla.
   • Skärmpauser borde jag bli bättre på att ta.
   • Minska antalet intryck har ju varit skitenkelt genom att ”bara” vara hemma. Märker klar skillnad. Det tar energi att vara social på jobbet. Nu när det sker så sällan är det nästan roligt och så att jag ser fram emot det.
   • Reflekterat har jag nog gjort men inte enligt plan – kväll, dag och månad (gissar att dag egentligen var vecka). Däremot på ett högre plan, om livet och lite så. Där bland annat en del tankar på framtida boende kommit in.
   • Ha ett fokus varje vecka tänkte jag. Inget jag känner mig vidare bekant med. Känner inget behov.
  • Ha koll ville jag. Det har jag haft. Det har varit ganska enkelt. Kanske inte på jobbet iofs för där har det bara haglat olika typer av saker och jag har säkerligen tappat en hel del.
 • Skojigheter måste man hålla på med annars blir ingen glad. Lite för lätt att vilja göra mycket här och sen inte orka.
  • Läst har jag gjort – mest romaner och det har varit härligt. Fyra böcker per månad senaste månaderna. Sen jag började läsa på morgonen när jag vaknar.
  • Ritat kan man på ett sätt säga att jag gjort. Har tagit en hel del anteckningar på nytt sätt nu när jag sitter hemma vid skrivbordet och har tillgång till massa roliga pennor (ok, ja jag har även köpt lite fler roliga pennor under våren).
  • Hantverk har fått stå tillbaka för det har inte funnits så mycket tid på kvällarna. Fast jag har faktiskt sytt ett par plagg till Simon och någon mössa nu och då. Gillar!
  • Skriva gillar jag ju och jag har bloggat en del. Kanske inte alltid så mycket som jag skulle önskat men iaf.
  • Fotat har jag gjort hur mycket som helst. Väldigt väldokumenterad vår måste jag säga. Har aldrig sett så många detaljer på växter under våren som i år. En del hamnar på instagram. Vi har tagit ca 17 000 bilder i år och jag står för den stora mängden.
  • Musicera det har jag minsann knappt gjort. Jag och Simon spelade ihop vid något tillfälle, jag flöjt och han piano. Askul! Fattar inte varför det inte blir av.
  • Lyssna på musik och podd har väl gått sådär. Sen jag köpte nya ”hörlurar” som jag har runt halsen så är det enklare att lyssna faktiskt. När jag åkte till Ed lyssnade jag på ett antal poddavsnitt.

Familj

 • Vi drog till Järbo i januari och myste vid en öppen brasa.
 • Vi har gått gemensamma rundor med Raffe (lite olika konstellationer), lekt och busat. Haft med honom lite hit och dit.
 • I mars var vi grymma på att äta utelunch och vi har övernattat i tält.
 • Jag och barnen har varit på ”lekland” några gånger, köpt sommarkort på badhuset och även besökt Kolmården.
 • Träningen har det gått skitdåligt med. John är duktig med både cykling, stretch och inlines.
 • Vi har blivit bättre på att bestämma matlista men det finns förbättringspotential.
 • Det sket sig totalt med bättre fokus vid förbättringar här hemma. Vi var helt överens om att vi ville ha gjort surdegarna före semestern. Förvisso bara två kvar men det är balkongfix och fönstermålning. Status = oförändrat.
 • Vi har sovit i vardagsrummet en hel del (särskilt jag och Simon nu när Joel varit på kollo).
 • Vi har inte spelat supermycket spel tyvärr, och sett ett par filmer och kanske någon serie men kvällarna räcker inte riktigt till på något sätt.
 • Jag och Simon högläste några böcker men inte heller det blir av riktigt även om vi vill och säger att vi ska.
 • Tack vara Corona har vi fått väldigt mycket mer tid tillsammans hemma, och faktiskt så har vi nog inte tröttnat på varandra.

Jobb, nätverka & kompetens

Ska inte sticka under stol med att det varit en utmanande vår. Hoppade på en ny roll i december, som team lead. Samtidigt som vi haft väldigt mycket och resursbrist har jag sett till att kompetensutveckla mig. Utöver dessa delar så har jag lärt mig enormt mycket bara genom att ansvara för teamet och få ta tag i högt och lågt. Att jag snart varit på Klarna i 2,5 år känns overkligt. Långt ifrån klar! Jag har verkligen fått utmana mig själv med många nya saker. Kul!

Nätverkat har jag gjort en hel del dessutom. Morgonkaffe, WIT och en del onlineforum som drog igång när många började jobba hemifrån inom branschen. Nu har jag insett att jag faktiskt har bra koll och nappar nästan aldrig på dem längre. Högkänsliga har blivit ett väldigt bra forum som vi förlängt, och som ska fortsätta i höst.

Balans har jag nog ändå haft tidsmässigt men inte energimässigt. Kanske lite för att häl och höft har tagit en del av mig.

Miljö

Inte många resor här inte. Bil som dessutom går på etanol gör att det känns skönare. Konsumerat en del har vi nog tyvärr ändå gjort. Ska ta och dra ner och sikta på att spara istället. Vi drömmer ju lite om ett framtida boende.

Jag har nog varit sådär på att både inspirera och ifrågasätta. Jag hoppas att det kan komma mer sånt nu när världen faktiskt bevisa att att det går att genomföra rejäl förändring snabbt – bara hotet är tillräckligt nära.Kommentera