English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rudberg, Denise: Det första chiffret

| 2019-08-07, 20:43

Hade egentligen börjat på en annan bok, men så fick jag låna denna av Sanna och för att jag inte skulle glömma att lämna tillbaka den tänkte jag att det var lika bra att börja läsa den. Började igår, idag läste jag ut den.

Vill så himla gärna följa Signe, Iris och Elisabeth – vilket gäng! Vilken bok! När kommer nästa del?

Älskar att den har kvinnor i fokus. Att visa på starka kvinnor, kvinnor som vågade mer än de trodde, kvinnor med olika förutsättningar och så vidare.

Har en hel del misstankar kring olika personer och vad som komma skall men inget känns särskilt förutsägbart och enkelt, utan mer komplext och intressant.

Tiden för andra världskriget i Stockholm. Känns som att jag är där. Små detaljer vävs in i texten så en fattar vilken otroligt skillnad det är på det liv vi har nu.

Gillar att vi får följa deras tankar och perspektiv i olika kapitel, ger så mycket mer djup till boken. Kanske läste Denise det här inlägget – då grunden till historien verkar bygga på verkliga händelser, eller iaf inspireras av det. Hon skriver lite på fejan om det oxå och verkar ha lite släkt som inspirerat!



Kommentera