Slumpad post: Utforska
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Scoutövernattning

| 2019-04-28 kl 21:15 (2019-04-28, 21:15 GMT +2) | 0

Igår morse stack jag och Joel iväg med packade ryggsäckar. Det var dags för övernattning för vår scoutavdelning. Egentligen är det ju Simons avdelning men i höstas hakade Joel på som ledare (istället för att vara på sin egen avdelning där han inte riktigt trivdes). Det har varit superkul att sticka iväg alla tre. Dock har Simon nu tröttnat och slutat men jag och Joel valde att vara kvar som ledare (åtminstone över sommarlägret i augusti, sen får vi se).

Bergholmstorpet var målet och vi handlade marshmallows på vägen dit, plus mötte upp en annan ledare vid tunnelbanan som behövde hjälp att bära lite saker till ljusspår.

Vi preppade lite kort och vid 11-tiden dök scouterna upp. Vi var 18 scouter och 8 ledare. En alldeles fantastiskt helg!

Vädret var lagom, stugan är mysig, scouterna här härliga och ledarna toppen!

Vi inledde med brev från vårfrun som behövde hjälp. Sen lagade de tre patrullerna lunch (Joel ansvarade för ledarnas två stormkök) som bestod av nudlar och stekta köttbullar. Plus gurka. Konstigt hur gott det är att äta ute! Givetvis diskning efteråt och vårfrun dök upp på riktigt och berättade lite mer om deras uppdrag.

Dags för lite olika stationer som vårfrun berättat om. Underbart häng i skogen. Tror favoriten för alla var att få göra chokladbollar!

Vi hängde sen i stugan och donade lite. Några tränade knopar, andra fixade sin sölja (första eller en ny om de tappat bort), vissa satt i ett träd och läste (tex Joel). Preppade sovplatser gjordes det oxå.

Middagen bestod av hajkbomb med falukorv, potatis (förkokt), smör, lök och tomat. Sjukt goda tyckte de allra flesta. När de diskat gick vi till kaninparken och lekte tills det var dags att fixa lite åt vårfrun. Dagen avslutades med ljusspår, mackor, varm choklad och grillade marshmallows.

Strax efter 22 var det tyst och då hade minst tre scouter som varit väldigt skeptiska till att faktiskt våga sova kvar, somnat. Den här övernattningen var delvis för att träna på att sova utan sina föräldrar.

Idag packade de, åt frukost och så lekte vi i kaninparken (medan några ledare städade) innan vi avslutade med utdelning av några knopmärken och söljor med halsduk.

Det som varit roligast att se är hur alla scouterna lärt känna varandra över kompisgränserna och hur otroligt väl de samarbetat.Kommentera