Slumpad post: Fredag!
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Blandad Raffe-status

| 2018-06-12 kl 19:14 (2018-06-12, 19:14 GMT +1) | 0

Tiden springer iväg och jag skriver lite för att komma ihåg hur det var 🙂 Skrev ju en uppdatering när vi haft honom 6 veckor, och nu har vi haft honom 8,5 vecka – lika länge som han var gammal när vi hämtade honom. Galet!

Sömnen är mycket bättre nu när han sovit i vår säng. Tom sovit till 7 på morgonen. Dock har vi funderingar kring fästingar så kanske kan det bli ändring på den fronten. Vi får se.

Mat är en motivationsfaktor för Raffe. Han har hoppat över några måltider totalt sett men älskar när det blir mat i någon leksak och kan hålla på länge.

Koppelgång har vi lite att träna på. Vi har fått lite uppgifter på valpkursen samtidigt ska man inte gå så långa promenader och när vi väl går så träffar vi på andra och han bara tokskäller…

Bus blir bara roligare och roligare.

Skällandet var i princip obefintligt första tiden och vi var väldigt nöjda (vi har grannar där hundarna knappt gör annat än skäller…). Så helt plötsligt har han börjat skälla väldigt mycket och intensivt vid hundmöten (även människor ibland) och även när han sitter på framsidan och spanar. Så här behöver vi träna. Fick tips om skvallerträning men det är svårt för han blir väldigt intensiv.

Rumsrenheten har gått hur enkelt som helst, men så har ju vädret och trädgården levererat. Kissning 3-4 gånger inne totalt och en bajs. Däremot kissar eller bajsar han extremt sällan på promenader utan föredrar trädgården. I början höll han korvarna i hörnen och gick verkligen undan. Det har gått över så nu får man köra en koll innan man går ut.

Pälsvården har varit svårt att komma igång med men så fort vi bestämt datum för första trimningen så fick jag tummen ur och helt plötsligt går det mycket bättre. Vi har använt trimbordet mer och då blir Raffe mycket lugnare (läs spak). Det i sin tur har gjort att det även gått lättare att kamma honom när han inte är på bordet.

Klor och tassar har jag pillat mycket på så han vant sig. Smort in lite men inte klippt någon mer gång. Nu tänker jag se om grannen vill fortsätta ett tag framöver men målet är att jag vill lära mig. Vi har ju fått genomgång på valpkursen kring hantering men jag har inte pallat öva på det specifikt ännu.2 kommentarer to “Blandad Raffe-status”

  1. Sandra skriver:

    Freija kissadeno bajsade oxå bara i trädgården hur länge som helst. Så fort vi kom tillbaka från promenad RUSADE hon bak flr att kissa o man bara ”Men duuuuu”….antar att de händer för mycket spännande på prommisen, nya dofter etc plus att de är tryggast hemma o vara trygg när man bajsar e ju skönt 😜😂

Kommentera