Slumpad post: En hel gran
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Olika mål

| 2018-02-02 kl 07:58 (2018-02-02, 7:58 GMT +2) | 0

En av sakerna jag gillar med Pokémon go är att det finns olika delar att kämpa med, olika mål typ, och när jag skrev det här inlägget insåg jag verkligen hur mycket det finns.

 • Det första är såklart vilken nivå man är på. Det finns 40 nivåer och att nå 40 är inte någon barnlek. Man samlar xp genom att göra saker i spelet. För att nå level 2 behöver man 1000 xp och sen ökar det och för att gå från nivå 33 till 34 behöver man 1 000 000 xp. När man nått nivå 40 har man totalt samlat på sig 20 000 000 xp. För att nå nivå 33 som jag är på just nu behövde jag 3 750 000 xp. Så jag har en bit kvar kan man säga.
 • Fånga alla pokémons vill man såklart göra. I sitt pokédex kan man kolla vilka man har, och vilka man saknar. Utmaningen här är dock att alla inte finns i alla regioner. Plus att det finns en del som bara finns vissa perioder och då på raider och missar man får man vänta tills Niantic väljer att ha dem framme igen. Sen finns det totalt 7 generationer av pokémons varav 3 har kommit till Pogo. Detta är mitt främsta fokus får jag säga och något jag bloggat om tidigare.
 • När man så tror att man har fått alla pokémons så visar det sig att vissa även kan vara shiny. Om det då är en pokémon som går att utveckla så hänger den ”egenskapen” med så givetvis vill man ha alla varianter. Antal shiny jag har? Noll. Dock inget som syns i pokédexet.
 • Hon och han, finns det av några av och de vill man ju ha. Tror jag har fått de som har olika kön hittills, såvida inte jag missat någon i gen 3. Dock inget som syns i pokédexet.
 • Bebisvarianter finns det av några och de kan man bra kläcka i ägg, dvs inte fånga eller utveckla. Så då gäller det att promenera (ägg får man i pokéstops och så har man äggkläckare, de kläcks på 2, 5 eller 10 km).
 • Specialare har sen pikachu, så under halloween kan man tex fånga den med häxhatt, under julen med tomteluva. Här har jag fångat de som funnits (tomteluva, häxhatt, keps och partyhatt). Dock inget som syns i pokédexet. Kläcker man ägg med bebisvarianten pichu så har den motsvarande luva. Antal specialbebisar jag har är en (kepsvarianten).
 • Medaljer får man för olika saker. Tex finns det för olika typer av pokémons som man fångat där 10 ger brons, 50 silver och 200 ger guld. Har i dagsläget 15 guld, 2 silver och 1 brons.
 • Sen finns det ett gäng andra medaljer som handlar om lite olika saker (gå långt, träna på gym, snurra på x antal pokéstops, raida x antal gånger etc). Av dessa har jag 5 guld, 7 silver, 6 brons.
 • Pokémons kan sen ha olika egenskaper, styrkor och sånt. Den här delen har jag lämnat outforskad faktiskt. IV är något som diskuteras i dessa forum och jag har ett program som kan räkna ut och jag fattar ju att 100% är bra så jag är med så långt. Men orkar inte riktigt sätta mig in i det mer.
 • Ta över gym är ytterligare en del i det hela. När man har ett gym så får det ens lags färg. Här har jag gult och övriga familjen rött (tyvärr eftersom man kan vara upp till 6 som lagt in pokémons på ett och samma gym). Beroende på deras egenskaper så är de olika bra på att försvara och attackera. En hel vetenskap i sig helt enkelt. Man får pokécoins av att ha gym till exempel, vilka behövs när man ska köpa extra saker, eller plats. Vi har legat lågt på den här fronten.
 • Gymmedaljer finns det men där har jag inte satt mig in alls i hur det funkar.
 • Raida handlar om att ta ner bossar som ibland kläcks på gymen och finns där under en kort tid (45 minuter tror jag). Här får man xp och chans att fånga bossen, plus lite extragrejer.
 • Fånga snyggt/effektivt såklart. Om man träffar bra kan man få nice, great eller excellent – och ju bättre desto mer stardust och xp tror jag. Inte min starka grej tyvärr.

Så man kan sammanfatta det hela med att jag är långt ifrån i mål med pokémon go, på alla punkter typ. Och spelet utvecklas, utökas och förändras hela tiden.Kommentera