Slumpad post: Senaste Instagram
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kroppsstatus

| 2020-05-17, 11:32

Tänk att kroppen bär runt på sig själv hela tiden. Oavsett (i princip) hur man behandlar den. En del i mitt årsfokus handlar om kroppen, men kanske främst huvudet på något sätt. Tänkte att jag helt enkelt listar status med olika problem jag har så kan jag sen se tillbaka att det faktiskt blir bättre.

  • Höften/ryggen har jag haft ont i på tok för länge men senaste månaderna har det känts så himla mycket bättre. Det hugger till någon enstaka gång i månaden kanske och då har jag oftast överansträngt ryggen. I övrigt kan jag vända mig i sängen utan att det känns och ja, det känns helt enkelt inte längre.
  • Nacken/armen har jag oxå haft problem med rätt länge. Här har naprapaten fokuserat senaste tiden (utöver fötterna) och det tillsammans med att jag försöker göra en del nackövningar (i princip röra på nacken på massa olika sätt) har gjort att bröstryggen börjar lossna lite, och det pirrar faktiskt oftare men annorlunda. Väljer att tolka det som att det är på väg åt rätt håll.
  • Nässelfebern som beror på saker jag äter tror jag att jag har kontroll på. Har lite på knogarna och misstänker att jag ätit för mycket lakrits, eller hjortonsylt (går ju inte att äta våfflor utan det!). Däremot är köldurtikarian lite mer störande. Har lite svårt att hålla i kalla saker och det kräver vantar på hundrundor, och när jag skär grönsaker från kylen blir det rött och kliar, så jag behöver komma ihåg att ta fram dem tidigare. Likaså undviker jag gärna att skära fisk, kyckling eller kött för det blir kallt att hålla i.
  • Hälarna har tillkommit senaste året och har varit mitt största problem sista tiden. Blir lite fånge i min egen kropp när jag inte kan röra på mig som jag vill. Nu har jag tagit tjuren vid hornen och John får ta de flesta Rafferundorna och jag får vila. Kör med en tennisboll under foten för att lossa eventuella spänningar. Verkar blir lite bättre!
  • Liktorn har jag fått under vänster fot. Minns inte riktigt när men ett bra tag sen. Tänkt att det varit en vårta (tills jag googlade lite) och jag hade en vårta på tummen som jag blev av med i höstas (och kanske är på väg att smyga tillbaka?). Försökte behandla liktornen i vintras med ett plåster och den försvann nästan. Nu känner jag den igen och ska ge mig på den igen.
  • Synen börjar bli sådär när det gäller att läsa på nära håll. Har nu tre par läsglasögon (styrka 1.0) utspridda i hemmet för att underlätta läsning
  • Vagel i ögat hade jag under en lång period. Under ögonlocket på mitt högra. Den känner jag kommer tillbaka lite ibland. Märker oxå att ögonen är känsligare för vind.

Har i princip lagt ner träningen i boxen just nu och fokuserar på mina 10 minuter om dagen. Kör vidare med sötsaker och godis när jag vill för jag kan inte ta flera fajter samtidigt.



Kommentera