Slumpad post: En ledig dag?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hantverk, djur och natur

| 2019-09-23, 7:42

Tre delar som under min uppväxt var väldigt viktiga. Hantverk, djur och natur.

På något sätt har de nog alltid funnits där men lite olika starkt under olika perioder. Kanske har jag ignorerat dem bitvis för att det inte riktigt passat in?

Kanske är det i detta jag behöver hitta min balans. En balans för att jag ska må som bäst?

Hantverk fanns där med en mormor som alltid broderade, en mamma som sydde (mest när jag var liten) men broderade, stickade och virkade massor. Själv testade jag det mesta. Gick även en folkhögskolelinje med detta fokus, och sen har det funnits där lite till och från. Gick en sommarkurs på folkhögskola i smide. Silversmideskurs i stan. Sydde massor under några år när barnen var små (och undrar fortfarande hur tusan jag fick ihop det – var ju när jag dessutom tränade som mest…). Den här delen har jag tappat och ska försöka ta upp igen. Jag och Joel var på en täljkurs och gjorde krympburk och nu ska vi gå en med fyra tillfällen. Han fick dessutom drejtillfälle i födelsedagspresent. Kanske är det så jag ska få till det? Tillsammans <3

Djur hade vi (katt, hund, fåglar, höns, kanin typ) under hela uppväxten, inte allt samtidigt men lite nu och då. Sen försvann närheten pga plugg, och så glömde jag lite bort. Vi var på hundmässa strax före vi blev gravida med Joel men med småbarn orkade vi inte riktigt. Nu har vi Raffe och det är underbart att ha ett djur igen! Vet att vi inte orkar med fler djur i den vardagen vi har men jag hoppas i framtiden kunna få uppleva närheten till fler djur. Just nu får Raffe räcka, plus alla vilda djur vi stöter på under hundpromenader.

Naturen levde jag i när jag växte upp. Orienterade dessutom så den var ständigt där. Sen försvann den med skolor och jobb, flytt till städer. Lite promenader ibland men inte särskilt mycket, några utflykter ibland. Så dök scouterna upp i Joels liv och sen även mitt, och sen en hund och nu har jag återigen en hel del natur i mitt liv! Känns så härligt med årstiderna som skiftar, så otroligt mycket fint man kan vila ögonen på. Fåglar som kvittrar.

Tänker egentligen att alla skulle må bra av en skopa av dessa tre ingredienser i sina liv.

 



Kommentera