Slumpad post: "Vi säger inget"
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Core Quadrant Alchemy – Managing polarity with Daniel Ofman

| 2018-11-03, 8:59

Försöker nyttja det faktum att jag bor i Stockholm där det händer en hel del. I slutet av september gick jag och två kollegor på en lunchföreläsning med en snubbe från Holland. Superintressant verkligen!

Han pratade om att det finns tre planeter där invånarna fokuserar lite olika.

  • Det – objektiv sanning, mäta och verifiera, fakta och vetenskap.
  • Vi – hur vi interagerar och om det går rätt och rättvist till, kultur och värden, samarbete
  • Jag – upptagna av hur något berör och påverkar dem med skönhet och inspiration, attityd, subjektivt.

Finns tidigare litteratur som pratar om ungefär samma uppdelning. Värdesfärer; konst, moral och vetenskap och de gamla grekerna som sa; det vackra, det goda och det sanna.

Om något ska fungera riktigt bra behövs alla dessa tre delar.

Sen gick han vidare till kärnkvaliteter som kan användas på lite olika sätt – själv, i team etc. Vill du få en bättre genomgång än här finns en video på fem minuter som beskriver bra.

Alla föds med ett gäng kärnkvaliteter. Om man inte aktar sig är det lätt att den får lite för mycket fokus och då landar man i fallgropen. Motsatsen till fallgropen är din utmaning. OM man blir bra på den får man balans till sin kärnkvalitet och risken för fallgropen minskar. Om en annan person uppvisar lite väl mycket av det som är ens utmaning så blir man allergisk.

Om en av mina kärnkvaliteter är målmedvetenhet, så kan det bli så att jag blir lite väl på eller ettrig när jag faller i gropen. För att bli en motvikt till detta behöver jag bli bättre på tålamod (min utmaning). Om jag träffar på någon form av passivitet kan jag bli väldigt frustrerad (min allergi) – och motsatsen till min kärnkvalitet.

Tydligen gifter man sig ofta med sin motsats, och när smekmånadsfasen är över har man vips någon som framkallar din allergi – och förmodligen får dig att falla i gropen. Rolig och intressant tanke!



Kommentera