Slumpad post: De där skojigheterna
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En sväng till Åland

| 2017-06-05, 21:57

En klämdag där vi alla var lediga. Vi beslutade oss att passa på och nyttja dagen till att åka till Åland och köpa färg. Ålands färg och tapet är en favoritbutik bland de boende här i området. De säljer den färgen som husen målades med ursprungligen och många åker dit och köper. Vi köpte lite till några andra när vi ändå åkte dit.

Färjan avgick 9 och minst 30 minuter före måste vi checka in, och den går från Kapellskär (ca 10 mil) så vi gick upp sjukt tidigt. Alla vääääldigt trötta och det regnade och var typ jämngrått. Plus att Simon testade att läsa bok i början. Nu vet vi att det inte går (kräktes tre gånger så det var tur att vi var i hyfsat god tid).

Det var första gången barnen åkte till Finland, och första gången de åkte en sån här färja så det var lite spännande. Vi hade förbokat brunch (där vi satt nära Lill Lindfors by the way) och sen spelade jag och John yatzy, Simon höll räkningen och Joel spelade.

Väl framme drog vi direkt till affären och köpte det vi skulle ha (1 burk röd färg 5040-Y80R á 11,7 liter, och en vit färg 1005-Y80R lika stor till oss). Sen körde vi en liten tur och stannade och kollade. Vände tillbaka och drog mot Eckerö. Där landade vi på samma ställe som för 11 år sen då vi senast handlade färg på Åland och där vi då åt glass och gick runt på stranden och kollade.

Under tiden jag och John åt pizza klarnade det upp och vi bestämde oss för att köra en runda minigolf. Bra träning för tävlingshumör och så… Drog tillbaka till Mariehamn och hittade ett ställe som hade kebab (något Simon absolut önskat sig) och Joel klämde en hamburgare. Sen drog vi till färjan och på hemvägen lekte barnen lite hopplekar och vi spelade skitgubbe tills vi blev översvämmade av pensionärer som verkade vilja använda sittplatserna. På hemvägen lyssnade barnen på spotify och vi på P1. Strålande väder!



Kommentera