Slumpad post: Pepparkaksbak
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

2016

| 2017-01-01, 20:06

Nu har ännu ett år blåst förbi och ska summeras, 2016 är det som gäller. Här finns året i siffror och fokus för Sue som snuddar lite på detta.

Akvarium
Pga renoveringar så fick det först flytta in i vårt sovrum, och sen vidare in i Simons rum. I samband med flytten in till Simons rum så inhandlades ett antal nya fiskar och det är numera Simon som sköter matningen.

Barn/familj
Vi försökte återigen få till mer lek och spel via en utmaning. Gick ok.  Vi har andra halvan jagat väldigt många pokémons tillsammans. Nytt för i år är att John tagit med barnen på bio och lite annat utan Sue. Bra för alla.

Besök
Här har det varit lite lågvatten. Särskilt med övernattande gäster. Frågan är om det över huvudtaget är någon som sovit över. Aida, Per & Dean har varit på middag och säkert några till som vi glömt bort.

Bilder
Vi har tagit fler bilder än tidigare år och då räknar vi inte in barnens bilder i det. En del med vattenkameran under badsäsongen och sen massor med våra mobiler. Systemkameran är inte alls välanvänd tyvärr. 

Böcker
Bästa läsåret på många år. John läser/lyssnar via Storytel, Sue har kommit igång och läser mer än tidigare och båda barnen har börjat läsa på egen hand. Sue har dock fortsatt läsa högt och där har vi klämt Narnia-böckerna och en hel hög massa andra böcker.

Hus
Badrumsrenovering på övervåningen gjordes i februari. Runt skolavslutningen drog vi igång med övervåningens rumsbyte där hobbyrummet blev Joels rum och deras gamla rum delades upp i två rum med hjälp av en vägg. Ett rum till Simon och ett till hobbyrum som Sue mest disponerar. John tog över delar av vardagsrummet med ytterligare ett datorbord. Rätt mätta på renovering blev vi.

Jobb
John jobbar på och trivs fint, de jobbar med på arbetsprocesser (typ), allt för att få ut mer värde av det man gör och det går framåt! Jobbar 85 %. Sue klev in som team lead i mars och håller sig runt 87,5% (=7 timmar per dag i snitt).

Joel
Joel var med på sitt första scoutsommarläger på Vässarö. Lärt sig gå på lina. Fått en telefon. Börjat läsa böcker på kvällen. Fortsatt träna enhjuling. Tog symaskinskörkort på syslöjden och kan numera sy saker själv. Lärt sig spela lite piano på musiken. Vågat hoppa från hoppen i Flaten och trean i Getinge. Hämtar Simon så de kan gå hem själva.

Molnflygaren
John jobbar på som it-ansvarig och  Sue som lokalansvarig tillsammans med Sanna och Jennie. Fick igenom en motion om pingisbord utomhus i området.

Motion och hälsa
Vi har haft en svacka här. Vi körde en del slackline under sommaren. Vi har varit ute en hel del senare delen av hösten tack vare Pokémon GO (när alla fick varsin apparat blev det riktigt roligt). John cyklar till och från jobbet i princip alla dagar.

Pyssel
Rätt dåligt på det här området pga renoveringar.

Registreringsskyltar
I princip nedlagt skulle jag vilja påstå.

Resor
Sue drog till Osby över en dag pga begravning. Vecka 6 spenderade vi i Järvsö. John och Joel stack till Halmstad för att fira farmors födelsedag. I maj drog vi hela familjen till Legoland, och på sommaren åkte vi som vanligt en sväng till Halmstad, på hemvägen stannade vi hos Aruna och Nilushi med barn och bjöds på middag. Vi spenderade en natt på Möja hos Havanna och hälsade på kycklingarna som vi en månad senare körde till Anna i Linköping.

Sue har varit i Finland några gånger med jobbet, och även Göteborg. En konferenshelg spenderades även på Gotland. John har varit med jobbet i Luleå.

Vi avslutade med att åka till Halmstad över nyår.

Simon
Började ettan och är en hejare både på att läsa och räkna. Fått en telefon. Börjat läsa böcker på kvällarna. Förbättrat sin simkunnighet mycket, och vågade hoppa från 1-metern i Getinge. Kan gå hem själv om någon är hemma redan.

Teknik och prylar
Prylar till badrummet uppe, en hel del till barnens renoverade rum. Sue har ny telefon, precis som John och Joel (Simon använder Sues/Joels gamla). Ett gäng hörlurar har flyttat in. En synth fick John i födelsedagspresent. Ny router. Tvättmaskinen gick sönder så det behövdes en ny. Joel behövde en vandringsryggsäck som scout så det köptes i somras.

Ny vattenkokare till köket (en till plattan eftersom vi har induktion så går det lika fort). Gryta till köket. En ny insektsdödare (tennisrack).

Joel har fått en ny cykel (24 tum). Blivit ett gäng nya inlines, skidor, pjäxor och skridskor – dels för att det behövs med växande barn och dels för att vi sprang på en rea i Länna där det inte gick att låta bli att förbättra vissa delar. Några pannlampor har fixats för att kunna vara ute även när det är mörkt.

Trädgård
Här var det inte mycket som hände. Satte några smultronplantor som vi kom ihåg att kolla ibland.

Här hittar du liknande sammanställning för 20152014201320122011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006 och 2005.


Kommentera