Slumpad post: Angerborn, Ingelin: Fyr 137
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Betygsätta böcker

| 2012-10-27, 18:16

I veckans jerka undrar Annika:

Betygsätter du böcker? Varför/varför inte?

Första är enkel för jag betygsätter dem inte. Däremot så har jag funderat på att göra det. Älskar ju att kategorisera och kunna dela upp och då hade det varit perfekt med betyg och således enkelt kunna hitta sina favoriter.

Samtidigt så gjorde jag så med filmer när jag gick mycket på bio och det är svårt med betyg. Gillar bättre att skriva om känslan jag fått när jag läser.

Fast jag gillar bloggar som har betyg. Ganska ofta blir det så att jag märker upp de inlägg med böcker som fått full pott.

 



14 kommentarer to “Betygsätta böcker”

  1. Den känns ändå som ett alldeles för lätt sätt att beskriva en bok.

    • Sue says:

      Ja, håller helt med. Har läst runt på många andra bloggar nu och känner mer och mer att det är helt rätt att inte ha betyg 🙂

  2. annelie says:

    Om tanken är att man ska byta ut reflektioner, beskrivning och recensioner mot bara ett betyg, då är jag också väldigt mycket emot. Men vad jag vet är det inte en enda som gör så, eller vill ha det så. Jag gör också som du förresten, märker upp de fullpottade böckerna, om bloggaren har liknande smak som jag :p

    • Sue says:

      Sant, man vill ju ha texten oxå. Den ger ju mer förståelse för varför en bok fått betyg si eller så.

  3. Monika says:

    Tanken är ju förstås inte att betyget ersätter reflektionerna, precis som annelie skriver, det är ju bara ett komplement.

    • Sue says:

      Precis, ett sätt att kategorisera faktiskt. Läste nyss att enligt O sätter betyg via sina taggar och det har jag helt missat 🙂

  4. .Ebba says:

    Jag tycker också att det är svårt att sätta betyg. Det kanske hade funkat om man hade en 0-100 skala… annars så, näh.

    • Sue says:

      Ja svårt att sätta betyg. Ju fler desto svårare för då vill man verkligen träffa rätt, men samtidigt enklare för man får chans att visa exakt var boken ligger. Om man nu kan det.

  5. Doktor Glas says:

    Det är svårt att betygsätta böcker, tycker jag. Ibland har jag inte riktigt förstått hur mycket jag tyckt om en bok förrän flera veckor efteråt, och ibland har jag glömt bort en “toppbok” direkt. Dessutom säger en text så mycket mer – kanske det som drog ner betyget för mig är precis det som du är ute efter.

    • Sue says:

      Men eller hur! Känslan av boken förändras ju och frågan är vad man egentligen sätter betyg på. Hur bokupplevelsen var eller hur den var skriven?

  6. Jag tycker att betyg är ett bra komplement till en recension men jag vill ju läsa tankar och åsikter om boken också.
    Själv tycker jag det är svårt att betygsätta böcker, och gör det därför inte.

  7. Jag tycker oftast det är svårare att skriva recensionen än att sätta ett betyg. Fast jag gör båda.

Kommentera