Slumpad post: Brödbak
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

En eller man?

| 2020-12-10 kl 07:36 (2020-12-10, 7:36 GMT +2) |

Jag gillar att vara inkluderande. Jag försöker undvika han och hon så ofta det går och istället använda hen. Försöker använda ordet barn istället för söner. Personer så ofta det går istället för män och kvinnor. Och så vidare.

Så även en istället för man. För det har verkat vettigt och någon slags markör. Har egentligen inte tänkt så djupt på det inser jag.

Så läste jag vad Sara Lövestam skrivit om denna fråga. Eftersom hon är min språkguru och dessutom själv beskriver sig som lesbisk och universitetsutbildad feminist i progressiv storstadsmiljö men framför allt listar fem argument mot att använda en istället för man så har jag slutat. Istället har jag börjat störa mig på att man använder en istället och det kan ha hänt att jag tipsat om hennes artikel.Kommentera