Slumpad post: Chokladsås
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Sparkonto

| 2020-08-15 kl 07:53 (2020-08-15, 7:53 GMT +1) | 0

Vi har under många år haft sparkonto på Sveadirekt. Under något år var räntan över 5%. Känns ju helt galet nu när man aldrig får någon ränta på sparpengar typ. Pengarna där har haft 0,65%.

Så nu när Klarna har öppnat sparkonton så bestämde vi oss för att gå över dit. Känns lite våghalsigt att både lägga lönen och sparande i ”samma” korg men med bankgaranti känns det inte som att det spelar någon roll. En del har vi på obundet, och en på 6 månader. Gillar att det är ränta på ränta – dvs vi får räntan utbetald varje månad – så har det inte varit på Sveadirekt.

Vi funderar ju på framtida boende och har insett att om vi ska kunna uppfylla den drömmen behöver vi lägga undan pengar nu. Så det gör vi. På lite olika sätt. En del sparar vi i fonder och så på Avanza, en del är det här som vi flyttat. En mindre del leker vi med i aktier. En del har vi investerat i klimatet via Trine och där återinvesterar vi allt just nu – i framtiden får vi se.Kommentera