Slumpad post: Ulltyger
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Ed – Stockholm

| 2020-06-22 kl 08:58 (2020-06-22, 8:58 GMT +2) | 0

Delar av vägen Ed – Stockholm har jag åkt under många år. När jag åkte till och från begravningen poppade det upp lite minnen här och var. Under de här åren har stora delar av sträckan från Åmål till Sthlm byggts om men Åmål – Ed har inte förändrats särskilt mycket. Mer än att jag numera uppskattar den fantastiska naturen.

 • Hela sträckan Åmål-Ed är ju fylld av minnen. Hur våra föräldrar turades om att skjutsa oss dit på söndagkvällarna, och hur vi övningskörde.
 • Färskaste minnet var efter Säffle – Segmon. Det var där oljelampan lyste och pep första gången på husbilsturen och där Simon kräktes.
 • Karlskoga är lite längre tillbaka. December 1995 när jag och två grabbar från Bengtsfors skulle åka från Skinnskatteberg till Dalsland för jullov. I deras inte helt nya bil. Det var rejält kallt och helt plötsligt la bilen av. Vi blev bogserade till Karlskoga och en mack där vi fick värma upp det som frusit. Jag ringde mamma som skulle möta upp från någon telefonkiosk (det här var ju före mobilernas tid). Vi kom hem men bra mycket senare än planerat.
 • Grums innebär halkbana som jag gjorde hösten 1992. Eftersom det inte fanns stadstrafik i Åmål så var halkbanan en heldagsutflykt typ. Halkbana och sen stadskörning i Karlstad.
 • Örebro där jag minns en gång när jag flyttat till Sthlm och mamma skulle köra hem efter att ha hälsat på (tror jag varit i Ed och hämtat mer saker så den vägen körde vi tillsammans). Jag hade årskort på SJ så jag körde till Örebro och tog tåget tillbaka därifrån och mamma kände sig ok med att köra till Ed själv.
 • Många ställen har vi pausat med kidsen när de var små. Badat i Karlskoga, fixat kräk på ett antal mackar. Lite så.
 • Strax runt Grums finns en golfbana och en vääääldigt lång backe. Där gick fläktremmen sönder i en golf vi hade då vi varit i Kil på någon friidrottstävling. Tror jag iaf. Kan ha varit helt annorlunda…
 • Utanför Säffle (tror jag det är) finns det en bollhall och där var det flera år en orienteringstävling som jag har vaga minnen av.
 • Så har vi Våtsjön som är nästan exakt halvvägs där Agneta alltid ville stanna (tror mamma och hon åkte samtidigt några gånger). Framför allt när vi hade lånat Rolands skåpbil och körde saker till Uppsala (och även hämtade fåtöljer från Malin i Sthlm – en finns kvar och bor hos Cia nu).
 • Någon period på E18/E20 var det två Stockholmsskyltar efter varandra med olika längd kvar. Tog ett tag innan jag klurade ut varför. Numera är det samma sträcka.


2 kommentarer to “Ed – Stockholm”

 1. Sandra skriver:

  Wow vad du minns!!!! Härligt…stel i kroppen kanske men knoppen det inget fel på iaf😉

Kommentera