Slumpad post: Mössor och halskrage
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Personligheter och hantering av Corona

| 2020-04-18 kl 16:48 (2020-04-18, 16:48 GMT +2) | 0

Hittade en artikel som var lite intressant. Finns något som kallas femfaktorteorin som de skriver om och hur de olika delarna här ger olika utmaningar i dessa tider.

  • Öppenhet – ja, jag är öppen för förändring och har anpassat mig bra.
  • Utåtriktning (extraversion) – mest introvert faktiskt och har familj jag träffar mest hela tiden. Dvs klättrar inte på väggar. Har sällan i livet känt att jag har tråkigt (och då har jag haft måååååånga möjligheter till det)
  • Känslomässig instabilitet (neuroticism) – är riskmedveten men inte nojig. Så jag oroar mig egentligen inte för att själv få det utan för hela samhället mer. Men utsätter mig inte för onödiga risker. 
  • Samvetsgrannhet – typ ja. Jobbar hårt på att göra rätt och följa det som finns att följa. De som vet har ju varit med och satt rekommendationerna. 
  • Vänlighet – jo typ. Men ska nog erkänna att jag inte tycker jag bidragit riktigt till att någon annan ska få det bättre. Vet lixom inte riktigt hur? Men tänker att om jag följer riktlinjer så är det ju alltid något? 


Kommentera