Slumpad post: Visning att gå på
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Snabba beslut

| 2019-04-21 kl 17:45 (2019-04-21, 17:45 GMT +1) | 0

När vi lämnade Anna och drog norrut mot Stockholm så såg vi efter en stund att det var kö, stillastående. Funderade över hur vi skulle göra. Såg att en del tog avfarten före och vi valde att göra samma. Tog sin tid att komma på den alternativa vägen och när vi var körde parallellt insåg vi att det måste ha släppt på motorvägen ungefär samtidigt som vi åkte på alternativvägen. Håhåjaja. Vi slog på radion och körde vidare.

Närmade oss Norrköping och då kom trafiknyheterna som meddelade att stoppet på grund av den tidigare olyckan var hävt och trafiken nu rullade men att det skett en ny olycka vid avfart 121. Kollade direkt på skyltarna. Vi skulle strax passera avfart 119.

Gah, svänga av eller köra vidare?

Ingen aning om vilken omväg vi skulle få ta och hann inte kolla om den var ok så jag tänkte att vi får ta avfart 120 om det visar sig bli stopp.

Det blev stopp. Avfart 120 fanns inte. Vi blev stående i 1,5 timme. Hörde ett par gånger på trafikradion att de ledde om trafiken via avfart 119… inte ett ljud om att det satt ett hundratal bilar/lastbilar i kö på vägen, eller hur prognosen såg ut.

Vi hade iaf godis, vatten och frukt. Och varandra. För senare hörde vi att det var en bil som åkt i motsatt färdriktningen som krockat…

Nu har jag en ny princip, att alltid åka av. Oavsett. En liten omväg är helt ok, kanske ser man något nytt?Kommentera