Slumpad post: Ombytta roller
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Den där katten

| 2019-04-18 kl 19:40 (2019-04-18, 19:40 GMT +1) | 0

Det fanns ju en katt hos farmor den här gången. Efter att Raffe ätit upp kattmaten så gick vi ner och sov i källaren, med galler så att Raffe inte kunde smita upp och skälla ut Mimmi (bokstavligen).

Visade sig att det funkade väldigt bra för hon var inne med John en stund på morgonen. Och passade på att äta upp lite av Raffes mat.

Så på tisdagskvällen kom hon lite tidigare när vi satt och kollade på tv. Vi hörde kattluckan så jag tog upp Raffe i knät. Hon smög och spanade på oss bakifrån och Raffe märkte ingenting. Så kom hon fram vanliga vägen och Raffe fick syn på henne och började skälla. Hon flög ut genom kattluckan.

Jag satte ner Raffe och fortsatte kolla. Så hörde vi kattluckan och jag kollade dit. Ser att bara halva Raffe är inne och tänker att han fastnat så jag tar mig snabbt dit. Dock hinner hela han försvinna före jag hinner dit. Fipplar upp låset och kastar mig ut med barnen i hälarna och vi hinner precis se dem som svartvita streck över gräsmattan och ner i skogen. Raffe gläfsande.

Vid bäcken hoppar Mimmi över och Raffe stannar rådvill och vet inte vad han ska göra. Vi ropar, och han kommer, men smiter undan och rusar runt och sniffar. Så kommer John ut med godis som vi kan locka honom med och vi får in honom. Ställer nu saker för kattluckan och kvällen fortsätter enligt plan.

Mimmi dyker upp under kvällisen varpå jag tar med mig te och Raffe ner i källaren för att hon ska få komma in, och våga stanna.

Nu har vi bestämt att händer liknande igen ska en vuxen gå till vägen för att kunna stoppa eventuella bilar…Kommentera