Slumpad post: Liten utflykt
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Bättre möten

| 2018-11-02 kl 08:38 (2018-11-02, 8:38 GMT +1) | 0

I mitten av oktober deltog jag i ett webinar som Jusek höll – Bättre möten. Väldigt engagerad person som höll i det och jag gillade verkligen formen. Lite av det jag tog med mig kommer här.

  • Se till att ha separata möten för strategiska och operativa frågor
  • Våga testa nya sätt (kortare, annorlunda etc)
  • Förbättra miljön (ståbord?)
  • Hjärnor: Reptil -> Ap -> Människo (vi tar våra beslut i känslocentrat = ap)
  • Ställ frågor – varför
  • Tydligt ansvar för deltagare och sammankallande; före, under och efter
  • Ha tydligt konkret mål med mötet
  • Syftet ska skapa en känsla hos den som ska gå
  • Goda relationer ger kommunikation -> om vi kan kommunicera kan vi koordinera -> om vi kan koordinera blir det effektivt
  • Skapa en kultur med gemensamma spelregler,låt alla vara med och bestämma, möjliggör feedback, minska frustration

Jag måste säga att jag de senaste åren försökt dra åt det här hållet. Då gäller det att vara vaksam på alla som försöker kidnappa mötet och pratar på om saker som inte hör hemma där (kan vara i princip relevanta saker men inte mötets fokus).

Testar under hösten att dokumentera med mindmaps. Lite vanesak kan jag känna och inte helt van ännu. Inser oxå att det är först när jag skriver en sån här bloggpost som jag återkopplar och bearbetar så jag borde göra det mer.Kommentera