Slumpad post: Lackat golv
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Torkade aroniabär

| 2018-09-05 kl 07:30 (2018-09-05, 7:30 GMT +2) | 0

Vi satte svart aronia på framsidan som häck första sommaren. Den bär rätt mycket frukt varje år. De är sura som få och jag har funderat mycket på vad man kan göra med dem (testat någon sylt, saftade gjorde en granne etc).

Nu börjar aroniabär dyka upp som nya superbär så jag fick tummen ur och tömde frysen på tidigare säsongers bär för någon vecka sen. Hällde ut dem på två plåtar, satte ugnen på 50 grader och varmluften på. Lät dem stå där en hel dag. Fick öppna ibland och torka bort lite fukt. Sen fick de stå på lite eftervärme dagen efter när vi använde ugnen och någon dag senare (när de lufttorkat i köket) så tog jag mig i kragen och öste ner dem i en glasburk.

Inser så här efteråt att det blev ganska lite av två stora påsar från frysen. Har testat att äta dem som de är (torkade då) och det är godare än väntat (inte så sött och inte så beskt) men favoriten är att ha dem i filen när jag kör någon blandning av frön och cornflakes och så.



Kommentera