Slumpad post: Tandläkarbesök
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Speak out

| 2018-06-23 kl 15:57 (2018-06-23, 15:57 GMT +2) | 0

Egentligen har vi alldeles för många spel redan. Jag har någon vision om hur vi ska sitta på kvällarna och spela spel men väldigt sällan blir det av. Dock hörde jag så många som spelade Speak out förra året så när jag såg att det fanns en variant med både vuxna och barn så slog jag till.

Alltså på riktigt vet jag inte när jag skrattade så mycket och så ärligt senast. Vi skrattade så vi grät alla fyra. Det var flera gånger vi fick avbryta och skratta klart innan vi kunde fortsätta.

Grundtanken är ju att man ska stoppa in en plastmojäng i munnen som gör att man har munnen typ öppen. Sen ska man läsa upp en mening och så ska ens lagmedlemmar gissa vad man säger. Vissa bokstäver är helt omöjliga att säga då såklart (p och b tex) och meningarna är givetvis skrivna med det i åtanke.

Simon tyckte att man borde ha den där plastmojängen hos tandläkaren för man ser tänderna väldigt bra.

Aningens oklart vilka kort man ska använda när dock eftersom det i reglerna först står att barnen ska läsa de blå för vuxna, och de vuxna ska läsa de röda för barnen. De rekommenderar att man delar in sig i lag om vuxna mot barn. Dvs vuxen läser för vuxen, och barn läser för barn eftersom man läser för sina lagkamrater. Det står sen att vuxna ska läsa röda och barn blå.

Vi funderade lite på hur vi skulle göra men valde att jag och John läste röda och barnen blå. Efter att ha spelat ett tag bytte vi och det blev nog rättvisast. Dvs det viktiga är vem som ska gissa, inte vem som ska läsa. Konstigt att något så enkelt kan bli så svårt att beskriva?

Misstänker att det blir fler gånger vi spelar detta.Kommentera