Slumpad post: Syntest
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Stawreberg, Anna-Maria: Prepping

| 2018-06-10, 10:29

:Att hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta. Jag är rätt övertygad om att det bor någon slags prepper inom mig så jag har inte riktigt vågat ta reda på så mycket kring det här. Nu senaste åren, 7 april och med tanke på broschyren “Om krisen eller kriget kommer” så kände jag mig lite lockad att läsa lite så jag valde den här boken (minns inte varför just denna dock)

Gillar starkt att Anna-Maria har intervjuat en hel del preppers för det ger en del insikt i hur olika vi människor är. Snacka om perspektiv på tankesätt!

Den är uppdelad i olika områden; Kris, sjukvård, mental förberedelse, Mat o& vatten, I naturen, Värme & kyla, Odla själv och så en ordlista på slutet. Alla områden är intressanta och jag tänker att det kanske inte är så dumt att ha tänkt igenom olika möjliga scenarion iaf?

Gillar verkligen sidorna med listor över saker, och med tämligen enkla teckningar. Kommer nog använda flera av dem för att skapa mina egna listor. Sen är ordlistan rolig. Älskar att lära mig nya förkortningar. BOL (Bug Out Location, alltså ett ställe man drar till i händelse av kris och där har man preppat lite mer), eller BOB (Bug Out Bag, en väska man har packad att ta med om man behöver dra) men undrar lite över EDC/GHB (Every Day Carry/Get Home Bag, där man ska ha diverse nödvändigheter ständigt med sig – det blir en hel del…).

Är ju uppvuxen på landet där det var strömavbrott rätt ofta (som jag minns det iaf) men vi hade ved och spis som vi kunde laga mat på och få värme ifrån så det var sällan ett problem. Vatten var lite bökigare men vi hade en kallkälla vi pumpade från i början så minns någon gång som vi öppnade den brunnen och tog upp vatten. Nu i stan är det lätt att bli bekväm…

Sen önskar jag mig en mindre bok där allt jag behöver göra och kunna står, så jag slipper ta reda på allt. Gärna plastad så jag kan ha med den om krisen eller kriget kommer. Kanske tom ett litet kit med det viktigaste?



Kommentera