Slumpad post: TV-hörna
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Valpkurs – del 1

| 2018-05-30 kl 21:50 (2018-05-30, 21:50 GMT +2) | 0

Idag var det dags för första tillfället av valpkursen vi ska gå. Det är via Mhundlydnad (fick tips på fejan) och vi håller till på Skutans gård i Haninge. En bit att åka men ändå rätt bra att träna bilåkning för Raffe (vi fick till bilbältet åt honom idag – enormt mycket enklare än väntat faktiskt).

Väl där visade det sig vara en superhärlig gård med hästar, höns och hunder (säkert fler djur men det var de vi såg). Valparna fick hälsa på varandra och det blev lite koppelkaos. Sen när vi drog igång så berättade hon som håller kursen att det givetvis är valfritt men hon rekommenderar att de inte får hälsa på varandra utan lär sig fokusera.

Hon berättade, och vi fick öva. Det finns korrigeringsträning och belöningsbaserad träning. Vi pratade om vad det finns för belöningar. Sen fick vi i tre steg träna på varsågod, och bra. Första två stegen var att säga varsågod när hon hade lockat och pockat med godis och hunden fattade att den måste sitta still för att få gå fram och få belöningen. Häftigt hur fort de hajar. Målet med den här träningen är att hunden alltid ska vänta på varsågod, eller inte om den inte får, när man är ute och går. Sista steget skulle man inte låta hunden gå fram utan man skulle säga bra och den skulle komma tillbaka till en.

Sen pratade vi passitivitetsträning, aktiv och passiv sådan. Ryggsäcken är en passiv variant och målet är att hunden ska kunna komma ner i varv snabbt.

Till nästa gång:

  • Fundera på vad som är belöning
  • Öva på varsågod och bra
  • Gör övningen ryggsäcken utan att hålla i hundenKommentera