Slumpad post: Väntar samtal
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Ny cykel till Joel

| 2018-05-08 kl 21:49 (2018-05-08, 21:49 GMT +2) |

När Simon skulle fylla år funderade vi på en ny cykel. Perfekt present eftersom han har växt ur sin gamla 20-tummare. Vi ville undvika att han fick Joels gamla, utan han skulle få en ny (eller begagnad) som han själv ville ha och jag letade en del på blocket och bland nya cyklar. När vi pratade med Simon så visade det sig dock att hellre än att få en ny (eller begagnad) cykel, ville han ha Joels cykel. Joel hakade direkt på idén att få byta cykel, så fokus byttes snabbt till Joel.

Själv är jag ju rätt intresserad av cyklar så det kändes som ett hedersuppdrag att hitta rätt. Efter att ha skannat av marknaden på nätet insåg jag att utbudet var väldigt polariserat. En ”pojkcykel” ska vara en mountainbike, med dämpad framgaffel, grova däck och tjock ram. Väldigt få undantag existerar och ”tjejcyklar” ser helt annorlunda ut.  Trist att man av någon anledning vill begränsa barnen så. Den dämpade framgaffeln, däcken och ramen gör också ofta att cykeln blir väldigt tung, t o m tyngre än en ”normal” vuxencykel, vilket ju inte är optimalt för ett barn som väger som en halv vuxen.

Men efter lite mer enträgna efterforskningar även utanför Sverige hittade jag märket Frog som gör lätta cyklar för barn och ungdomar ganska exakt som jag (och förhoppningsvis Joel) ville ha dem. Deras filosofi är att göra cyklarna för mindre personer, inte bara med mindre ram, utan där även vikten är lägre och t ex bromhandtagen, bredden mellan tramporna, styret och övriga komponenter är mindre. De har heller inte ”kill”- och ”tjejcyklar” utan bara ”cyklar”. Cyklarnas storlekar är också angivna efter grenmått (och inte längd) och är väldigt lätta.

Vi bestämde oss för en Frog 73 och Joel och jag åkte till Sportson i Farsta och beställde då den inte fanns hemma. Två veckor senare hade den kommit och vi åkte dit och Joel provåkte. Vilken succé – Joel gillade den direkt och när vi kom hem cyklade han omkring på den resten av dagen.Kommentera