Slumpad post: Roberts, Nora: Återkomsten
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Hur gick det med fokus 2017?

| 2017-12-31 kl 16:16 (2017-12-31, 16:16 GMT +1) | 0

Jag hur har det gått med fokus 2017 egentligen? Gjorde som vanligt en halvtidsreflektion och redan där ser man att det gick sådär med ett antal saker, bättre med andra.

Mina motton keep it simple och  just do it känns verkligen inarbetade men det gäller att inte glömma dem.

Fokustimmen blev ju verkligen platt fall. Tror jag körde en. Solklart inte min grej. Jag kör på känsla och sätter mig oftast någon gång på helgen och funderar över kommande vecka. Ibland superkort ibland lite längre. Keep it simple helt enkelt.

Familj – här har vi jagat pokémons, jag har varit med i skolan (Joel och Simon) och på utflykt med skolan (Joel), varit med som scoutledare, vi har spelat lite spel hemma, vi har gjort en del utflykter. Vi åkte till Kreta och det uppfyllde flera av dessa delar. Får vara nöjd skulle jag säga även om det alltid kan bli bättre.

Klimatkompensering har vi kört. Jag ska dock räkna på om det räcker (inspirerad av en på Crisp). Har valt att investera en viss summa i varje projekt som Trine kommer ut med så det har blivit några stycken. Har försökt minimera vårt avtryck genom att åka mer tåg, mindre flyg och bil, och äta mer vegetariskt.

Inköpsminimering gick bra första halvåret. Sen kom alla födelsedagar, reor, jul etc och jag misslyckades rätt hårt. Fokus på vad vi vill spara har vi inte haft heller vilket gör att det är lättare att köpa saker.

Att inte renovera gick sådär. Vi målade huset, byggde ny förstuga på framsidan och fixade i Simons rum då han inte gillade sin loftsäng. Avslutade året med att göra oss av med akvariet och sätta upp klättergrepp och ribbstol. Sellpy-påsen ligger kvar ofylld då vi aldrig riktigt orkade ta tag i att rensa. Vi har kört två loppisar i området och då har det mesta försvunnit. Röja 5 minuter varje kväll har vi inte gjort.

Vad gäller hälsa så har jag inte druckit någon alkohol varit rätt bra med mindre godis och fika (åtminstone köpt fram till julen då jag fuskat lite). Ätit mycket vegetariskt ute. Mobilen har varit ytterst få gånger i sovrummet, och det har gjort att jag har läst mer böcker och sovit bättre. Rört mig mer har jag tyvärr inte men jag tror att jag är på rätt väg vad gäller höft och axel/arm/nacke och det får räcka.

Vad gäller jobb så har jag räknat ut att jag legat på 92% istället för 87,5 som jag planerat.

Läst mer än på många år för mig själv, men mindre för barnen tyvärr. De har dock läst själva så… Bloggat om det jag läst har jag såklart gjort.

Vad gäller pysslande/hobbies så kan det bara bli bättre. Har bloggat men inte så värst mycket mer.Kommentera