Slumpad post: Grått i Norrköping
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Halvtid 2017

| 2017-07-08 kl 08:17 (2017-07-08, 8:17 GMT +1) | 0

Ett halvår har gått och jag laddar för att göra en personlig konferens nu när jag är hemma själv igen. Som en del i det är reflektion över det som varit så då passar ju halvtidskollen perfekt.

Hade ju någon idé om att jag skulle ha veckans fokustimme, men icke.

Familj
Här har vi gjort en hel del saker – ganska mycket spontant. Inköpsminimering använder jag tämligen ofta för att låta bli att klicka på någon köp-knapp (sen faller jag dit ibland ändå – särskilt när det gäller böcker). Klimatkompensation har jag läst på lite mer om, och vi har valt Trine som förstahandsval och kommer investera mer där. Röja varje dag vet jag inte var det tog vägen och att inte renovera något föll i glömska så fort grannen (målare) målade sitt hus och tittade på vårt och sa att visst kan man chansa och vänta ett år till…

Hälsa – träning, kost och sömn
Här finns det lite olika delar och alkohol har jag inte tagit en droppe av och jag saknar det inte alls. Köpt fika och köpt godis är lite svårare och jag har valt att äta choklad, men har i övrigt inte missat utan det är snarare skönt att veta att jag inte behöver fundera på om jag ska ta eller inte. Keep it simple! Vegetariskt äter jag ute och hemma ibland oxå, äter jag köpt försöker jag se till att det är bra svenskt kött. Äter fisk ute oxå, inte bara sushi men ibland finns inga alternativ…

Att röra på mig oftare går sådär, står lixom och stampar utan att få tummen ur. Kroppen funkar bättre men är inte helt bra tyvärr. Sover bättre (oftast 7 timmar) sen jag gjorde sovrummet mobilfritt för mig.

Jobb
87,5% har jag på pappret, även efter att Simon slutat första klass och jag inte längre har laglig rätt att jobba deltid. Gjorde dock en beräkning och ligger i verkligheten på 96% i snitt. Vilket är 3,5 timme mer per vecka än plan. Helt ok tycker jag dock, så länge jag inte känner att jag måste och således blir stressad av det.

Läsning
Som jag har läst! Mer än på väldigt länge. I alla fall egna böcker, kanske något mindre för barnen tyvärr. Dels för att de periodvis läser själva på kvällen men kanske oxå för att de går och lägger sig senare och då har jag lite mindre ro att ligga och läsa länge. Iofs så har vi läst hela pax-serien så…

Hobby & pyssel
Har bloggat på och jag gillar det verkligen. Skulle bli bättre på att ta tag i de där små sakerna och det tycker jag har lyckats okej iaf.Kommentera