Slumpad post: Doerr, Anthony: Grace
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Minimera inköp

| 2017-05-18 kl 08:34 (2017-05-18, 8:34 GMT +2) | 0

Det här året försöker jag minimera inköp. Jag är tyvärr väldigt benägen att klicka på köpknappar på internet och har tränat hårt på att inte klicka. Behöver dock träna mer. Här kommer några tips till mig själv som jag försöker använda så ofta det går/behövs.

  1. Avprenumerera nyhetsbrev. En ganska enkel sak som gör att du inte blir lockad att köpa.
  2. Skriv en lista på saker du faktiskt behöver köpa. Titta på den när du får lust att köpa något.
  3. Skjut upp beslutet om inköp. Jag använder google inbox som har en funktion att jag kan skjuta upp mejl till en annan dag. Ett förslag är nästa lördag klockan 8. Så varje lördag har ett gäng mejl som ploppar upp som nya. Oftast har jag då glömt varför jag sköt upp det, eller så är behovet borta.
  4. När du väl köper något se till att det är långsiktigt. Behöver jag en ryggsäck, se till att den är producerad på ett bra sätt (för dig, för de som finns i producentkedjan, för vår jord).
  5. Skriv ner varför du behöver saken. Ofta märks det på argumenten om man verkligen behöver det eller inte.


2 kommentarer to “Minimera inköp”

  1. Sandra skriver:

    Skitbra tips för när man gjort det har man ju tröttnat och tappat lusten på att handla🤣🤣🤣👍🏻

Kommentera