Slumpad post: Kroppskontroll
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Åttornas mattetest

| 2016-12-10 kl 17:05 (2016-12-10, 17:05 GMT +1) |

När jag gick i skolan älskade jag matte och logiska frågor. Likadant så var det de delarna jag gillade bäst på högskoleprovet. Så när jag läste ”Se om du klarar 12 av matematikfrågorna som svenska åttondeklassare fick i senaste Timss-mätningen” så var det rätt enkelt att surfa dit.

En av frågorna orkade jag faktiskt inte tänka ut men ”gissade” rätt. Det var några som egentligen var fritextsvar och de försökte jag tänka ut innan jag tittade på alternativen. En fråga krånglade jag till och svarade fel på – precis som jag nästan alltid gjort på alla prov genom åren. Ser fram emot att barnen börjar få lite såna här utmaningar så vi kan utmana oss mer här hemma.

timss

Hur klarar du testet?En kommentar to “Åttornas mattetest”

  1. John skriver:

    Fick också 11 av 12. Skönt att fyra års universitetsmatte äntligen kommer till nytta (förutom för att undvika slarvfel då som vi tydligen inte lärde oss).

Kommentera