Slumpad post: Trött
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Veckans bokbloggsfråga (50)

| 2015-12-12 kl 21:56 (2015-12-12, 21:56 GMT +1) | 0

En ny vecka och således en ny veckans bokbloggfråga:

Brukar du be om/ta emot recensionsexemplar? Vad tycker du om de krav som förlagen ibland kan ha för att skicka ut recensionsexemplar (exempelvis när det gäller bloggens besöksantal)? Och vad anser du att du har för skyldigheter som bokbloggare när det gäller recensionsexemplar?

Recensionsexemplar är ett intressant ämne tycker jag. Har under åren fått rätt många, och de allra flesta har jag bett om. Ett gäng (inte jättemånga) har jag ännu inte läst. Nu har jag gjort mig av med mitt dåliga samvete – jag gjorde ju ändå lite reklam för dem i mina listor över böcker jag vill läsa. Så det där med skyldigheter vet jag inte riktigt. Man lovar ju egentligen inget, skriver inte på något heller. Och det är ju så att man ber om böcker man vill läsa. Därför är recensionerna ofta positiva. Inte katten ber jag om böcker jag tror jag ogillar!

Det har iaf gjort att jag är ganska restriktiv med att be om dem nu. Bara mina riktiga favvoförfattare faktiskt (vissa köper jag dock istället) som jag vet att jag kommer läsa för de har hög prio.

Att förlagen har besökskrav tycker jag är helt rätt. De vill ju sprida det så gott det går. Jag ser ju på statistiken att det kommer en hel del besökare hit från Adlibris tex.2 kommentarer to “Veckans bokbloggsfråga (50)”

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag har faktiskt några liggande också och de ger mig dåligt samvete…

Kommentera