Slumpad post: Hemresan
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Belysningen

| 2015-12-12 kl 08:05 (2015-12-12, 8:05 GMT +1) |

Elton föreslog spotar i taket och det höll vi med om. Givetvis dimbara. Åtta stycken landade det på.

Såklart ville vi ha en lampa över spegeln och det var ett tufft jobb att hitta en som vi båda gillade. Så här efter 1,5 månad med badrummet är vi fortfarande nöjda. Självklart dimbar den oxå.

Någon gång i processen kring grovdiskbänken så bestämde vi oss för en lampa och beställde. Den skulle inte gå via väggknapp såsom spotarna och spegellampan gör utan knappen ingår i lampan. Den tänder man bara när man håller på i grovdisken och den går inte att dimma. Inget särskilt mysigt ljus heller men det är ett arbetsljus.

Själva knapparna på väggen är någon ny uppfinning (eller ny men ja inte så att de fanns när vi gjorde köket för snart 8 år sen iaf). Man trycker på den på övre delen när man vill tända, och samma sak när man vill släcka. Ljusstyrkan är samma som förra gången lampan var tänd. Håller man in knappen när man tänt så blir det ljusare och ljusare tills det når max. Släpper man och håller in igen blir det istället mörkare och mörkare. Spegellampan är dessutom så att den dimmar bort när man släcker vilket är lite mysigt. Vi är mycket nöjda med knapparna.

Så den spontana (mer eller mindre iaf) ljuslisten under skåpen över bänkskivan. Den går oxå att dimma vilket gör att det kan blir ett skönt ljus mitt i rummet och inte från taket. Dock inte när man badar för då ser man ljuskällan och det tar bort mysigheten. Då gäller det att istället satsa på levande ljus.

Här finns exakt det vi köpt.Kommentera