Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Bänkskiva och skåp

| 2015-11-12 kl 22:23 (2015-11-12, 22:23 GMT +1) |

När vi beskrev för Elton hur vi ville ha det i våras så skulle vi lämna en del av väggen för att kunna ha en garderob med spegelskjutdörrar här. Vi har en rörlösning i våra hus som gör att vi inte kan göra exakt hur vi vill till höger om ingången. Ovanför den så sitter dessutom proppskåpet. Det bytte vi till ett nytt och fint med ”flärpar” istället för säkringar. Grymt smidigt och så sjukt enkelt att se om någon propp har gått!

Så var Hasse här och snackade badrum och vi pratade om tvättkorgslösning och han sa att man skulle ju kunna ha en bänkskiva som man gör hål i och så landar tvätten i en tvättkorg i skåpet. Gillade! Det fick oss att slå in på vägen med bänkskiva istället. Att sen välja bänkskiva är inte lätt. Laminat har vi i köket och här där det mest skulle vara dekoration (ursprungsplanen var ingen bänkskiva vid grovdiskbänken) kändes trä helt ok (vi är lata och orkar säkerligen inte olja in så ofta). Surfade runt lite och fastnade för valnöt som har lite rött i sig, vilket blir snyggt med röda luckor. Blev exakt så bra som jag hoppades!

Det svåraste var egentligen att bestämma hur vi skulle ha det för underskåpen, lådor eller dörrar. Till slut så bestämde jag mig på stående fot på IKEA (det var lite begränsningar pga rören) och jag är hittills väldigt nöjd med fördelningen. Att vi sen valde att ha en annan tvättlösning kändes väldigt klokt. Den lösningen hängde länge i ovisshet för att jag inte kom på något bra. Tills vi insåg att vi ville ha låda under grovdiskbänken och då var saken biff. Bänken är perfekt när jag sorterar och viker tvätt från torktumlaren.

Vi kände att vi ville ha belysning under överskåpen och där hade elektrikern en riktigt bra lösning med dimbar platt slinga med inbyggd knapp, plus två trippla eluttag.

IMG_4666

Här finns exakt det vi köpt.Kommentera