Slumpad post: På Ingarö
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Grovdiskbänk

| 2015-11-11 kl 07:45 (2015-11-11, 7:45 GMT +1) |

Den här delen av badrummet var nog en av de klurigaste, och det slutliga resultatet kom till rätt sent i processen.

IMG_4653Först skulle vi inte ha den alls, räckte med badkar tänkte vi. Sen insåg vi att vi ändå använde den gamla rätt mycket, och oljiga eller leriga saker vill man inte ha i kökshon, och inte heller i badkaret.

Så vi surfade. Och surfade. Hittade någon som var lite ok. Vi ville inte ha en sån metallställning utan riktigt skåp under. Så vi spanade på IKEA-skåp och hittade sen någon plåtskiva med ho som var ok. Vid något tillfälle funderade vi på att återanvända den gamla, men sen hade de sågat sönder den en dag och lagt i BigBagen – så slapp vi det beslutet.

Så åkte jag till IKEA vid något tillfälle och jag och Sanna gick omkring och kollade lite. Såg den här breda hon och gillade skarpt. Den var dock 80 cm bred och vi ville ha ett skåp mellan den och väggen för att eventuellt ha dammsugaren i så det skulle ge 120 cm och det hade vi inte räknat med i den ursprungliga planen. Den fanns även i 60 cm så vi räknade lite oIMG_4654ch funderade.

I samband med detta funderade vi även på lösningen ovanför. Det sitter ett trevligt litet fläktrör ovanför dörröppningen som påverkar på båda sidor om öppningen. Skåp plus hyllplan kom vi fram till.

Snackade med Elton, och vi mätte och kollade. Det skulle funka med 120 cm så vi landade i det. Då kom vi oxå på att vi kunde skippa skåp till vänster om detta och bara sätta en bänkskiva vilket skulle ge mer plats och dessutom tillräcklig plats för dammsugaren (mätte noga den gamla dammsugaren och fick lite panik när jag hade beställt en ny…). I sista vändan bestämde vi oss även för att skippa hyllplan ovanför bänkskivan och istället bara lämna det öppet.

Så vi har alltså ett 80 x 80 cm skåp (60 cm djup), med diskho i, drygt 30 cm bänkskiva. 80 x 80 cm väggskåp (37 cm djup). Lampan valde vi rätt tidigt i processen och den har en egen inbyggd knapp. Det sitter dessutom ett dubbel eluttag på väggen. Mycket praktiskt.

Blandaren slapp vi välja för Sanna hade en kvar som de inte skulle använda då de valde bort grovdiskbänk den här gången.

I lådan under diskhon har vi en stor plastkorg från IKEA som är tvättkorg, sen två mindre (dessa inte helt optimala så förbättring kommer) då jag vill ha tvätten sorterad i tre kategorier; bråttom, special (ull, färgar av sig, fin etc) och vanlig tvätt (kör allt i princip i 40 grader – färg som vitt).

Här finns exakt det vi köpt.Kommentera