Slumpad post: En röd boll
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Många kanaler

| 2015-10-08 kl 21:19 (2015-10-08, 21:19 GMT +2) |

Idag hade vi internmöte på jobbet. Vi brukar ha någon som visar något varje gång (kunskapsdelning typ). Idag var det min tur att visa hur ett kontrollfreak (typ som jag) har ordning på alla kanaler och grejer som händer på jobbet. När jag pratat klart inser jag att det inte är så konstigt att jag är lite trött ibland. Lite kort sammanfattat:

  • Jag har tre datorer; en som ligger hos kund A (kan koppla upp mig till dem via andra datorer oxå), en för kund B som jag har med mig titt som tätt för annars kan jag inte koppla upp mig – dessa båda är pc. Sen jobbdatorn som numera är mac. Jobbar jag hemifrån använder jag vår stationära så långt som möjligt så jag har allt som går i molnet på ett eller annat sätt.
  • Jag har två googlekonton där jag kopplat en chrome till varje för att skilja på genvägar;  ett egetskapat för Riada och ett för Kund B.
  • Har tre mailkonton; Kund A vidarebefodrar jag till Riada, kund B håller jag koll på via googlekontot och givetvis Riadas mail.
  • Två kalendrar; En för kund B, som jag kan visa i min Riadakalender och för kund A använder jag min riada, men nackdelen är att de som bokar möten med mig där gör det i blindo.
  • Jag chattar en del; internt på Riada använder vi såklart HipChat (finns även på mobilen), hos kund A använder vi Skype for office men den kommer jag bara åt från den datorn jag har hos dem, Skype använder jag för vissa kundkontakter, hos kund B där man använder google använder vi hangouts och det når jag via mobilen.
  • Vi jobbar såklart med ärenden (JIRA – it’s all about issues) och för det har vi en intern JIRA, en servicedesk och en för kundprojekt. Utöver det har jag ärenden i både kund A och Bs JIRA-instanser.
  • Sen har vi självklart ett intranät i Confluence på Riada och det finns även hos både kund A och B och när jag är hos dem så använder jag det, men håller inte någon särskild koll på mer än vårt egna.

Utöver detta har jag såklart en lösning för min privata del. Skiljer hårt på jobb och privat faktiskt.Kommentera