Slumpad post: Tredje organiserade veckan
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Ahrnstedt, Simona: En enda hemlighet

| 2015-05-13 kl 22:33 (2015-05-13, 22:33 GMT +2) | 0

en-enda-hemlighetSå kom äntligen fortsättningen på första boken. Släppte den andra boken jag börjat läsa eftersom jag vet att jag sträckläser Simonas böcker. Den här var såklart inget undantag. Började lite lätt igår morse (eller måndags kväll, minns inte) och efter releasefesten igår (när jag egentligen var aptrött och borde sova) så läste jag mellan 9 och 12. Vaknade lite för tidigt och läste, sen läste jag lite före jag började jobba (har ju ändå halvdag idag) och sen lite när jag åt lunch och sen när jag slutat jobba och barnen kom hem. Sen var den slut. Givetvis en cliffhanger!

Det är så sanslöst härligt att slukas in i de världar som Simona skapar. Den här gången extra skönt eftersom man kände en hel del av personerna. Gillar skarpt den genomgående inställningen att man kan förändra sig, och få fler chanser. Fint som tusan faktiskt!

Den här gången var det inte så enormt stora utmaningar för huvudpersonerna att få varandra, eller ja det var inte snutet ur en handvändning, utan snarare så att det var bekväm läsning. Jag tyckte aldrig det blev jobbigt utan bara bra. Klokt, fint och bra.

Gillar verkligen hur berättarfokus varierar, inte per kapitel utan även inom kapitel. Man upplever det lite som i film, från bådas perspektiv. Gör det väldigt trovärdigt.

Som vanligt märker man att Simona gjort grymt mycket research. Det känns äkta.

Jag får helt klart för mig hur mycket bättre jag mår när jag läser den här typen av böcker än läskiga deckare. Kärlek – det är ju det som får jorden att överleva. Synd att så många fokuserar på annat.

Hade ju e-boken oxå men eftersom jag läste hemma så valde jag att mest läsa i den inbundna (signerade) boken. Har du inte läst första delen så läs dem i ordning!

Nu längtar jag till maj nästa år då nästa bok kommer. Är rejält nyfiken på vad den kan tänkas ha för fokus även om cliffhangern ger lite indikationer såklart.Kommentera