Slumpad post: Hålla utbildningar
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Skärmdelare till TV-datorn

| 2013-11-19 kl 19:53 (2013-11-19, 19:53 GMT +2) |

61RFGimMpTL._SL1163_I TV-rummet har vi en dator som både är kopplad till TV-skärmen och en datormonitor. Till en början hade jag en aktiv splitter som visade bil på båda skärmarna samtidigt, men ett problem var att det då blev samma upplösning på båda. Jag vill ha högre upplösning på datorskärmen.

Så smått började jag leta efter en delare, som alltså ska kunna växla mellan två skärmar till samma dator, men det var inte det enklaste. Tvärtom däremot (två datorer till en skärm) finns massor, och till slut köpte jag en ”mekanisk” variant och tänkte att jag kopplar den ”bakåt”. Det visade sig inte funka dock.

Allt mer började jag utöka mina sökningar och det verkar som det inte bara är jag som letar, både på svenska och utländska forum.

Till slut hittade jag View HD på Amazon.com – en HDMI in och två HDMI ut med en tryck-knapp för att växla. Den går till och med att vända åt andra hållet (två datorer till samma skärm) och priset var facila 128 kr. Beställningen var ett faktum och några dagar senare låg den i brelådan. Funkar kanon!Kommentera