Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Chromecast

| 2013-09-28 kl 09:21 (2013-09-28, 9:21 GMT +2) | 0

chromecastI slutet av augusti beställde jag en liten manick från Google som heter Chromecast. Den är ännu ganska ny och svår att få tag på, men webbutiken Bazula, som brukar ta in nya saker snabbt, sa att de skulle få in i mitten av september. Några veckor sent kom den plötsligt på posten.

Vad har man den till då? Jo, tanken är ungefär att man ska kunna få över det man kollar på i telefonen/plattan/datorn till TV:n på ett smidigt sätt (lite som Apples Airplay).

Själva manicken, som är stor som ett USB-minne och kopplas in i TV:ns HDMI-ingång kopplar upp sig mot mitt lokala trådlösa nät och sen visa YouTube-filmer, Netflix eller en Chromeflik som man visar i telefonen/paddan/datorn.

Att visa en chromeflik (eller hela skrivbordet) innebär en ”spegling” men det fungerade mindre bra p g a lagg faktiskt. Youtube och Netflix fungerar så att Chromecasten själv hämtar det den ska visa från internet, så när det väl är igång kan telefonen/datorn användas till annat, och det funkar klockrent.

Eftersom vi inte har Netflix är vi i princip hänvisade till Youtube, men förhoppningsvis kommer stöd för flera applikationer. SVT Play står högst på önskelistan, men det lär dröja eftersom Chromecast knappt finns i Sverige än.

Unboxing och demo video nedan:Kommentera