Slumpad post: Tystnad
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Jämföra

| 2013-09-23 kl 20:31 (2013-09-23, 20:31 GMT +1) | 0

Barnen är inne i en period där de jämför sig med varandra hela tiden. Någon är snabbare, bättre, större, roligare och så vidare. Det är lite svårt att veta hur man som vuxen ska bemöta det hela. Vi pratar i alla fall mycket om att man är olika, på många sätt, men att olika är bra.

Idag kom dock hjärtestöten för min del.

– Mamma, du tycker mer om Joel än mig, säger Simon lite sorgset.
– Va, vad menar du? Jag älskar er båda massor! Tycker inte mer eller mindre om någon av er, svarar jag överraskad. Vad får dig att tro det?
– Mamma, du pratar mer med honom än med mig, svarar Simon då.

Jag försökte förklara för honom och vi pratade en del om det under kvällen. Rannsaker mig själv oxå såklart. Simon har ett mycket stort behov av bekräftelse så jag kan förstå att han känner så men jag är rätt övertygad om att om vi mätte den faktiska tiden så får Simon mer fokus av oss än Joel, men det är ju upplevelsen som räknas. Bra att vi är hemma en dag till och vabbar så han kan få lite extra mys imorgon.Kommentera