Slumpad post: En tappad vante?
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

På brandstation igen

| 2013-09-22 kl 20:50 (2013-09-22, 20:50 GMT +1) | 0

Råkade se på en uppdatering på fejan i fredags att någon skulle gå till brandstation i helgen och det slog mig att de ju har öppet hus en gång per år. Det var idag.

Efter kalaset tog jag med mig Simon och Elvira, sen åkte vi hem och hämtade Joel och åkte till Farsta brandstation. Eftersom jag var själv med tre barn gick vi igenom reglerna (samma regel som förra gången) innan vi lämnade bilen. De skötte sig väldigt bra måste jag säga och det gick över förväntan.

De klättrade upp på stegbilen, sen stod en polisbil i år och den tittade de såklart på. Provade lite hjälmar och mer eller mindre intervjuade polisen. Precis när vi tänkte gå vidare och kolla på brandbilen bredvid oss så kom en brandman springande och drog ner skåpluckorna till bilen. Han ropade högt och tydligt att det var dax för utryckning och att alla skulle flytta på sig. Någon minut senare tutade de iväg och en kvart senare var de tillbaka. Oklart vad de gjort, men spännande var det tyckte barnen.

Sen tog de varsin adventskalender och så ställde vi oss i kö för att prova att spruta med en vattenslang. Joel sparade sin, men de andra två letade och öppnade luckor och det var väldigt fin underhållning.

Sen fick de en i taget på sig hjälm och jacka och så fick de spruta. Mycket uppskattat. En kort sväng in och sen åkte vi hem för de började tappa fokus lite smått. Otroligt bra att de har såna här dagar tycker jag.

På brandstationenKommentera