Slumpad post: Medhjälpare
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Hårddiskkrasch

| 2013-08-24 kl 13:59 (2013-08-24, 13:59 GMT +2) | 0

crash-drive-solusionNär vi kom hem i onsdags hördes underliga ljud från nätverkshårddisken som dessutom blinkade med en arg röd lampa som jag aldrig lagt märke till förut. Det visade sig dessvärre att disken slutat fungera och bara väste och hackade när man startade den. Jag tog isär chassit och pillade ut disken och försökte boota den i datorn, men det gick inte bättre.

Det sura i kråksången är att förutom att lagra alla våra bilder och filmer vi tagit med digitalkameror – vilka vi som väl är har backup på allihop – låg där alla filmer jag klippt ihop, alla mp3-filer (har blivit en del under alla år) och framför allt diverse backuper från Susannes gamla laptop inklusive filen med alla lösenord. Dessa fanns inte backup på.

Ironiskt nog inköptes en nyare, större och finare nätverkshårddisk för något halvår sen som skulle ersätta den befintliga. Jag har bara inte fått ändan ur och flytta data, så den stod bredvid den kraschade och fungerade aldrig så bra med tillräckligt ledigt utrymme för att få plats med hela den gamla disken två gånger om…

Efter lite diskussioner kom vi fram till att vi kanske skulle se om det fanns någon som kunde fixa den trasiga disken. Googling gav oss Soondata i Tyresö, och i fredags lämnades hårddisken in till dem, i ett litet prydligt paket, för undersökning.

Ska bli spännande att se vad de kommer fram till…3 kommentarer to “Hårddiskkrasch”

  1. photoartbyanna skriver:

    Annars kände jag en gång i tiden en kille som jobbade på FFV – där kunde de rädda data från smälta hårddiskar (enligt utsaga…)… fast jag tror inte han jobbar var där, och det var väl en 15 år sedan jag pratade med honom sist, förstås… 😉

  2. photoartbyanna skriver:

    Annars kände jag en gång i tiden en kille som jobbade på FFV – där kunde de rädda data från smälta hårddiskar (enligt utsaga…)… fast jag tror inte han jobbar kvar där, och det var väl en 15 år sedan jag pratade med honom sist, förstås… 😉

  3. photoartbyanna skriver:

    Oops… skulle bara rätta ett stavfel… :blush:

Kommentera