Slumpad post: Tröja med pirater
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Lindgren, Astrid: Ronja Rövardotter

| 2013-07-16 kl 23:12 (2013-07-16, 23:12 GMT +1) | 0

Ronja RövardotterÅh vad jag har längtat efter att få läsa den här boken för barnen. Minns själv hur häftig jag tyckte den var. Så för ett tag sen frågade jag barnen om de ville läsa Ronja och de sa ja, Simon lite motvilligt (men sån är han för det mesta). Snart var de fast och varje kväll vill de läsa mer än vi gör. Bra betyg skulle jag vilja säga.

I scenen med vildvittrorna vid älven var Joels ögon stora som tefat och jag älskar hur man då kan göra texten än mer levande med betoning och röstlägen. Mycket spännande!

De övernaturliga elementen i boken gillas väldigt mycket av oss alla. Rumpnissarna fick barnen att skratta högt och jag fick läsa om episoden då Ronja fastnar med foten i deras tak ett par gånger. Nu går de runt och pratar som rumpnissar ibland. Scenen med grådvärgarna kommer ganska tidigt och det var även där stora tefatsögon.

Hade själv svårt att inte läsa vidare och John var hårt förbjuden att läsa Ronja om jag inte kunde läsa på kvällen.

Gillar den starka personen Ronja och jag tror att jag som yngre kände mig lite som henne. Hon lät ingen styra henne utan gick på vad hon själv kände. Viktig förebild.

Som vuxen ser man ju fler saker när man läser, den råa rövardelen, där Lovis flyger som en vante vid ett tillfälle biter sig fast och där flera fula ord dyker upp. Barnen verkar dock inte reagera särskilt.

Den finns även som fin inbunden i Astrid Lindgrens Samlingsbibliotek men har man boken så är det ju onödigt att köpa en till.En kommentar to “Lindgren, Astrid: Ronja Rövardotter”

  1. […] barnen storgillade boken så slog jag till på filmen så fort vi kom hem. Ville hinna se den före vi åker till Astrid […]

Kommentera