Slumpad post: Regnet det bara öser ner...
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Forster, Martin: Fem gånger mer kärlek

| 2013-02-25 kl 20:45 (2013-02-25, 20:45 GMT +2) |

Fem gånger mer kärlekVilken nyttig bok!

Fick tipset om boken via fejan när jag uttryckte lite frustration över Simons lååååånga 3-årstrots. Har tidigare hört talas om den och funderat över att köpa så nu slog jag till direkt när tipset kom.

Den är uppdelad i 7 delar med olika teman, och en bilaga

1. Umgänge och lek, 2. Uppmuntran och tjat, 3. Lyssna och fråga, 4. Rutiner och ansvar, 5. Konflikthantering, 6. Hantera rädsla och stress, 7. Flickor och pojkar, Bilaga: Tio vanliga problem. 

Gillar det allra mesta i boken, faktiskt. Ger många tankeställare.

Varje del illustreras med verkliga exempel vilket alltid känns bra och gör det lättare att ta in. Det finns även ett antal pusselbitar där man som förälder får lite tips i varje del. Det som gör att boken känns väldigt trovärdig är alla de rutor som hänvisar till relevant forskning. I slutet av varje del finns några övningar som man kan ta till om man behöver hjälp, men det jag gillar klart bäst är Hur gör chefen? som gör att man verkligen får något att relatera till och inser hur snett ens beteende faktiskt är.

Det har blivit ett antal hundöron under läsningen och det är definitivt en bok som förtjänar sin plats i bokhyllan för man hinner ju glömma och man har olika problem under olika perioder i sitt föräldraskap. Tycker inte den är full av pekpinnar utan saklig och man får skapa sin egen plan för sitt agerande, man skrivs inte på nästan.

Ett måste för alla föräldrar!En kommentar to “Forster, Martin: Fem gånger mer kärlek”

  1. […] Jag törs inte men gör det ändå av Martin Forster och den känns självklar då jag verkligen gillade hans förra bok. […]

Kommentera