Slumpad post: Poppis igen
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Snart en ny bloggare

| 2013-02-02 kl 22:00 (2013-02-02, 22:00 GMT +1) | 0

Ikväll började Joel fråga om han kunde göra en blogg. Jag frågade tillbaka för att komma underfund med vad det var han ville. Jag berättade oxå att bloggen vi har är för honom och Simon oxå (josjos = John o Susanne, Joel o Simon).

Jag fick till slut fram att han ville fråga alla hur jorden egentligen skapades. Så nu undrar vi:

Hur tror du att jorden skapades?9 kommentarer to “Snart en ny bloggare”

 1. Anna l skriver:

  Ojojoj… Jag vet inte, men jag tror att det var en stor explosion i rymden och att livet på jorden började växa då. Men jag vet inte. Kanske en tur till Naturhistoriska museet skulle vara intressant? Där har de fina utställningar om jordens och människans utveckling!

 2. Oskar skriver:

  Först, för otroligt länge sedan, flera tusen tusen tusen år sedan, fanns ingenting alls.
  Sedan skapades hela stora mörka svarta universum med en stor smäll.
  PANG!
  Men början fanns inga stjärnor och planeter eller någoting alls i universum, det var bara stort och svart och mörkt. Efter många många miljoner år så började stjärnor att skapas i detta stora svarta mörker, av lite gas och damm som for omkring.
  Stjärnorna blev fler och fler och fler.
  Runt vissa av stjärnorna så fanns det lite extra smuts och damm och grus, som slog ihop sig till större och större stenar, tills de bildade hela planeter.

 3. Oskar skriver:

  Runt vissa av stjärnorna så fanns det lite extra smuts och damm och grus, som slog ihop sig till större och större stenar, tills de bildade hela planeter.
  Vår egen sol skapades också (den är en typ av stjärna!), och för ungefär fem tusen tusen tusen år sedan så hade det så samlats så mycket damm och grus och gas runt vår sol att också speciell en planet bildades: vår planet, Jorden!
  Först var den väldigt varm och hemsk och ogästvänlig, men efter ett tag så började livet uppstå, och massor av växter och djur började födas och utvecklas.
  Till slut, efter att massor av djur (t.ex. dinosaurier) hade levat och dött på jorden, så utvecklades människor för ett par hundra tusen år sedan.

 4. Oskar skriver:

  Nu finns vi nästan överallt på hela jorden.
  Men om vi tittar upp på himlen när det är natt så ser vi några av de stjärnorna som bildades för länge länge sedan, och som har funnits där ända sen långt innan vi föddes, och långt innan j o r d e n föddes.
  För nästan fem tusen miljoner år sedan.

 5. Oskar skriver:

  Och Joel… Att åka till Naturhistoriska med mamma eller pappa låter som en jättebra idé! 🙂
  Där kan du säkert få se massa mer saker som berättar ännu bättre hur det gick till för ett helt jordklot att skapas av bara lite smuts och damm och gas.

 6. cia skriver:

  Jag tror att det var någon som bakade massor av chokladbollar och slängde ut i rymden. Jorden var den allra godaste, så där bestämde vi oss för att bo.

 7. Sandra skriver:

  Jag tror att först var det bara en svart himmel …sen small det till och det tändes miljontals med stjärnor…sen small det ännu högre o alla universums planeter kom till och började cirkulera runt bland alla fina stjärnor

 8. Sue skriver:

  Joel hälsar och tackar för svar.

Kommentera