Slumpad post: Alla dagar i gåvokalendern +
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Johansson, Linus: Vältränad

| 2013-01-05 kl 20:27 (2013-01-05, 20:27 GMT +2) |

Handboken för den funktionella kroppen. Hittade boken via Magnus Pilegårds blogg då han köpt två exemplar av misstag och ville sälja det ena. Så jag mötte upp och köpte den. Mycket bra köp!

Jag blir förvånad över hur mycket konstigheter som cirkulerar i träningsvärlden, som det inte finns belägg för (följer en blogg till kring detta). Linus verkar vara en nyfiken typ som tar reda på sanningen (så väl det nu går).

Boken är uppdelad i 10 kapitel (Kroppen är ett, Den funktionella träningen, Funktionell stabilitet, De tre globala handlingarna, Funktionell rörlighet, Rörelse, The hip drive, Andning, Funktionell rörelseundersökning, Litteratur och referenser).

Lättläst, informativt och många bilder som tydliggör det man läser om.

Rörelsetestet på slutet har jag nosat lite på men inte gjort ordentligt.

Detta är helt klart en bok jag kommer att återvända till och läsa i fler gånger (minns ju inte allt…). Men jag har definitivt fått upp ögonen för att kroppen är en helhet, en komplex sådan.

Finns även som e-bok!2 kommentarer to “Johansson, Linus: Vältränad”

  1. Olby Lars skriver:

    Intressant, letat efter detta, helt i linje med den enda behandlingform, det enda behandlingstänk jag vet verkar värt namnet – Osteopati. Utgår också från kroppens funktionella rörelsemönster och principer. Perfekt.

Kommentera