Slumpad post: 12: Hur många böcker har du?
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Fiktiviteter: Kalender dag 11

| 2012-12-11 kl 22:53 (2012-12-11, 22:53 GMT +2) | 0

Elfte dagen på Fiktiviteters kalender. Även idag svarar jag på Fiktiviteters fråga.

Minns ni något av barndomens läsning? 

Åh jag minns massor. Har älskat böcker från tidig ålder. Mitt första riktiga bokminne är boken Bambi. Jag kan fortfarande höra mammas röst när hon läste den och tryggheten det gav. Pixiböcker var en viktigt del av mitt liv. Istället för godis så fick jag en bok när jag var med och handlade!

Astrids böcker minns jag flera stycken. Särskilt Rona och Bröderna Lejonhjärta. Sen kommer vi kanske ur barndomen om vi går vidare så det gör jag inte. Eller kanske räknas Kulla Gulla in? De satte spår.

Det har varit mycket häftigt att plocka fram barndomens böcker som vuxen och läsa dem för våra barn. Förvånansvärt ofta har jag blivit överraskad av hur lite text och bilder och få sidor böckerna har. Mina minnen av dem är så mycket större! Det säger en hel del om vad som händer i barns huvud när man läser för dem.

 Kommentera