Slumpad post: Matlista
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Biltur på Lanzarote

| 2012-11-16 kl 22:01 (2012-11-16, 22:01 GMT +2) | 0

Idag var det paus på Bamseklubb och vi hade bestämt oss för att nyttja det och hyra bil och dra norrut för att se mer av Lanzarote. Strax före 10 styrde vi kosan norrut och knappt åtta timmar senare kom vi tillbaka, många upplevelser rikare.

Vägen var riktigt skumpig och rätt så kurvig så efter 3-4 mil kräktes Simon. Vi var hyfsat redo så ingen panik. Det gjorde dock att vi i Teguise letade lekplats för att få pausa lite. Hittade ingen men såg en skylt mot piratmuseum och svängde spontant av det. Det visade sig vara ett lyckodrag för det var en borg högt uppe på en kulle (läskigt högt) med världens coolaste utsikt och rätt skojiga piratgrejer tyckte barnen.

Piratmuseeum

Sen var det inte jättelångt till kaktusträdgården (kaktusdalen som barnen ville kalla den) där vi passade på att äta lite lunch. Galet många och stora kaktusar fanns det. Barnens tålamod var väl sådär dock.

Kaktusparken

Vi åkte vidare norrut och valde först Jameos del agua som var en cool grotta med vita små kräftdjur. Hade vi inte nyligen ätit hade detta varit ett ascoolt ställe att äta på. Vi hade läst om en pool som det verkade som att man kunde bada i men det visade sig vara en ganska kall pool och man fick visst inte bada i den (snacka om besvikna barn).

Del agua

Sen drog vi typ 200 meter norrut till Cava de los cuevos. Aningens svårt att hitta från parkering, vi var flera som letade. Men till slut hittade vi och köpte biljetter. Trodde vandringen skulle ta en kvart, vara en kilometer och att vi fick vänta 20 minuter till vandringen började. Det visade sig att vi fick vänta 35 minuter, gå max 500-600 meter och vara borta nästan en timme. Men oj vad det var värt det!

Cueva de los verdes

Det var trånga gångar, stora saler och ett mycket mycket coolt experiment i slutet. Joel och Simon hanterade det galant. Simon var galet trött men genom att jag bar honom sista delen så funkade det fint.

En timmes bilfärd hem efteråt och barnen sov som små grisar 🙂

Blandat från bilturEn kommentar to “Biltur på Lanzarote”

  1. […] dag 8 (16 november): Hyrde bil och besökte piratmuseum, kaktusträdgård, krabbgrotta och grottpromenad. Bad i poolen och hoppborg. Simon fick sår på hakan och Joel köpte […]

Kommentera