Slumpad post: Fick ju inte!
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Facklitteratur som lockar

| 2012-10-06 kl 22:06 (2012-10-06, 22:06 GMT +2) | 0

Denna vecka undrar Annika i sin bokbloggsjerka om facklitteratur lockar.

Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Jag var lite osäker på vad som exakt anses vara facklitteratur och gjorde en koll på Wikipedia:

Essäerdagböckerdokumentäreruppsatserbiografiermanualer, och journalistik är några exempel på facklitteratur. Fiktion inom något av dessa områden anses i regel vara ohederligt.

Svaret på första delen av frågan är enkelt. Ja, jag läser facklitteratur ibland och det är ju bara att se på min lista över vinterns böcker. Åtta anses vara i det facket…

Andra delen är svårare att svara på. Vad är det som intresserar mig? En nyfikenhet tror jag, en vilja om att veta, kunna och förstå mer. Biografier är ett fantastiskt sätt att få ta del av någon annans liv till exempel. Just nu har jag nördat in på träningsböcker, och pysselböcker även om det inte syns på bloggen så mycket. Där är det ju för att det är mina intressen där jag vill fördjupa min kunskap för att kunna ha roligare i min hobby.

Har tidigare snöat in på föräldralitteratur för att vidga mina vyer som förälder och inte snöa in själv.3 kommentarer to “Facklitteratur som lockar”

  1. Monika skriver:

    Manualer läser jag ju ibland 🙂

  2. […] hjärna triggade på det där med fackböcker (en jerka i höst) och ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att det är ju fackböcker som är min grej. […]

Kommentera