Slumpad post: Blandad dag
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Bardwell, Sandra: Sy dina egna kläder

| 2012-09-25 kl 06:50 (2012-09-25, 6:50 GMT +2) | 0

Givetvis ett måste för mig som syr kläder. Har senaste tiden köpt en hel hög olika sy- och hobbyböcker men ska väl ärligt erkänna att jag inte haft tid att läsa dem utan endast bläddra lite.

Det här är en ganska heltäckande bok. Visst finns det saker som saknas i den som jag lärt mig via facebookgrupper, som tex att byggplast är bra som mönster”papper men bara genom att läsa lite här och där i de olika kapitlen så lär jag mig nya saker. Saknar kanske information om att det finns fler typer av symaskiner, och vilka som finns.

Kapitel: 1. Komma iordning, 2. Sybehör och utrustning, 3. Symaskiner, 4. Tyger och mellanlägg, 5. Tolka mönster, 6. Klippa till, nåla, tråckla, 7. Grundlägande hand- och maskinsömnad, 8. Sy och avsluta sömmar, 9. Forma och prova plagg, 10. Foder, infodringar, fållar, 11. Detaljer på plagg, 12. Fästanordningar, 13. Utsmyckning och dekoration, 14. Broderi, 15. Ändra och laga. Sen finns även en ordlista och lite länktips.

Gillar Sandra börjar med att beskriva basen, dvs hur man kan strukturera sin arbetsplats och ger tydliga tips om struktur. En bra genomgång av alla olika prylområden som finns – nålar, stryk- och märkningssaker, saxar, mätverktyg etc. Mycket viktig då rätt verktyg/saker underlättar enormt.

Tror detta är en suverän bok om man är en nybörjare, men även de som sytt ett tag – kanske snöat in på någon viss del – kan ha nytta av den.

Detta blir en bok som får stå nära symaskinerna vill jag lova!

Hos Bonnier Fakta kan du läsa mer om den.7 kommentarer to “Bardwell, Sandra: Sy dina egna kläder”

 1. Tack för recensionen. Det var precis vad jag behövde för att veta om boken var värd att köpa. /Nathalie

 2. Malin skriver:

  Hej!
  Så byggplast är bra att rita sina mönster på???
  Något särskilt märke eller affär du handlar det på?
  /Malin

 3. Malin skriver:

  Tack 🙂

Kommentera